5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kimsesizlerin sesi olacaklar

KİMSESİZLERİN SESİ OLMAK İÇİN 5 ÜLKEDEN GELDİLER

Avrupa Birliği'nce kabul edilen "Kimsesizlerin Sesi" isimli proje kapsamında 5 Avrupa ülkesinden 30 genç Amasya'ya geldi.

Amasya'da gençlerden oluşan "Grup Şehzade" adlı grubun üstlendiği ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen "Kimsesizlerin Sesi" adlı proje çerçevesinde Slovenya, İtalya, İngiltere, Polonya ve Romanya'dan Türkiye'ye gelen 30 genç, Türk dostlarıyla beraber ülkelerindeki kimsesizlerin yaşadıkları sorunlara masaya yatırıp, entegrasyonlarının sağlanması için fikir jimnastiği yapacaklar.

Proje ortakları Amasya Gözlek Termal Otel'de bir araya gelip tanışırken, İHA muhabirine açıklamada bulunan proje yasal temsilcisi Aydın Okur, projenin genel içeriğinin kimsesiz gençlerin ülkelerdeki mevcut durumlarını ortaya koymak, dünyaya bakış açılarını fark etmek, sorunlarını tartışmak ve diğer gençlerle bir arada oyunlar oynayarak entegrasyonlarını sağlamak olduğunu söyledi. Okur, "Proje süresince Çocuk Esirgeme Kurumu ziyaret edilecek ve bilgi paylaşımı sağlanacaktır. Düzenlenecek çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme seminerleriyle projeden kazanımlarımız ve deneyimlerimiz aktarılacak. Aynı şekilde projede yer alan bütün ortaklar kendi ülkelerinde benzer faaliyetlerle ülkelerindeki daha geniş kitlelere projemizin kazanımları hakkında bilgi verecekler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 13:33:02
Güncelleme :19 Mart 2011 Cumartesi 23:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli ak IP: 78.174.35.xxx Tarih : 20.03.2011 18:38:10

 Kimsesizlere hiç bir faydası  olmayacak, sadece proje ile ilgilenenlere kar sağlayacak, bir kaç kişiye ülkeler arası seyahat yaptıracak olan uğraşı,