5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Zabıtalara dalgıç eğitimi

ZABITALARA DALGIÇ EĞİTİMİ

Amasya'da aralarında zabıta, itfaiyeci, sağlıkçı ve afet ve acil durum görevlilerinin yer aldığı 30 kişilik gruba hamam havuzunda su altı arama-kurtarma eğitimi veriliyor.

Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından organize edilen su altı arama-kurtarma eğitimine il genelindeki belediyelerde görev yapan zabıta ve itfaiye personeli ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin yanı sıra sağlık çalışanları da katılıyor. Eğitimin ilk ayağı Hamamözü Termal Tesisleri'nde başlatıldı.

Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun eğitimle ilgili olarak, "Amasya genelinde çok sayıda akarsu, göl ve baraj bulunuyor ve çeşitli zamanlarda boğulma olayları meydana geliyor. Yöredeki belediye personeli, sağlık çalışanları ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin boğulma olaylarına karşın su alta arama-kurtarma faaliyetleri yapmalarını önemsiyoruz. Ayrıca oluşturacağımız afet yönetim sistemiyle eğitimlere katılarak temel dalış tekniklerini öğrenen ve ilerleten arkadaşlarımızın olası olaylara kısa sürede müdahale etmelerini sağlayacağız" dedi.

Fahri dalış eğitmenleri Mesut Güney ve Ali Çınar tarafından verilen eğitimlere Merzifon Belediyesi, Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gümüşhacıköy UMKE ekibi ve Borabay Belediyesi'nden personelin yanı sıra Derin Yamaç Havacılık ve Spor Kulübü'nden de sporcuların katıldığını belirten Altun, kendilerine destek olan Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek ve Hamamözü Termal Tesisleri yöneticilerine de teşekkür etti.

ZABITALARA DALGIÇ EĞİTİMİ
ZABITALARA DALGIÇ EĞİTİMİ
ZABITALARA DALGIÇ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 12:18:05
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 16:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?