18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖYNÜCEK - AMASYA

Mevlüt Özmen

1977 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde doğdu. İlkokulu burada bitirdi. Ortaokul ve lise eğitimlerine ise İstanbul'da devam etti. 1995 yılında Gaziosmanpaşa Plevne Lisesini bitirip ertesi yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kaydoldu.

1998 Yılında açılan yetenek sınavını kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Gösteri Sanatları Merkezi'nde eğitim görmeye başladı. İki yıl süren yoğun program sırasında Tarık Zafer Tunaya ve Muammer Karaca sahnelerinde birçok oyunda rol aldı.

17Ağustos 1999 Gölcük depremi sonrasında depremzedelerin rehabilitasyonu çalışmalarına katıldı. 2000 yılında okumakta olduğu "Tiyatro Oyunculuğu Bölümü'nü başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Aynı yıl Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Üniversite sonrasında medya sektöründe çalıştı; ulusal bir televizyonda haber muhabirliği ve bölgesel bir radyo istasyonunda ise radyo program ve sunuculuğu yaptı.

2002 yılında girmiş olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak 2003 Şubat ayında Tokat Kaymakam Adayı' olarak göreve başladı. Kırklareli'nin Pınarhisar ve Kofçaz ilçeleri ile Tokat'ın Pazar ilçesinde Kaymakam vekilliği yaptı.

2004 yılında gittiği İngiltere Leicester Üniversitesinde bir yıl boyunca dil ve kamu yönetimi kursu gördü. Türkiye dönüşünde Yazdığı Türk Kamu Yönetiminde Yüksek İdarecilerin Yetiştirilmesi' teziyle kaymakamlık kursunu bitirdi.

Halen 17.04.2006 tarihinde atanmış olduğu Amasya ili Göynücek İlçesi Kaymakamlığına devam etmekte olan Mevlüt ÖZMEN, S.Mihrace hanımla evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar