24
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

12.ci Ali Pircivan Şenlikleri muhteşemdi

"Atlas Libas ile Eren olunmaz, Çul giyen de Hak' ka varır elbette, Gönül Kıranlarla secde yapılmaz' Affeden Hak'tır, bilir elbette." Sorun yaşanmadan kutlanan şenliklerde tüm konuklar güzel bir gün yaşadı. BU yıl Geleneksel 12. Ali Pircivan Kültür ve Sanat şenliğine ilgi yoğundu.

Dernek temsilcileri ve köy muhtarı, türbe çevre düzenlemesinde destek veren Gümüşhacıköy belediye başkanı İsmail Uysal ve AK Parti Genel başkan Yardımcısı Akif Güllenin Her konuda verdiği destek sayesinde tüm sıkıntıları giderdikleriniz belirttiler. Çevre düzenlenmesi sayesinde yer sıkıntısı yaşanmadı.

Tören açılış konuşmasını Sarayözü köyü Muhtarı haydar yılmaz tüm misafirlere hoş geldinizdiyerek kısa bir teşekkür konuşması yaptı. AK Parti genel başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, Yaptığı konuşmada, bir sonraki açılışta köy yolunun asfaltlanması için söz verdi. Yakın zamanda açılacak iş sahaları hakkında bilgi vererek , herkese iyi eğlenceler diledi.

Yapılan türkü yarışmasını Savaş Kizir kazandı. Suluova ve Merzifon Semah ekipleri coşkulu anlar yaşattı. Mahalli sanatçılardan gazetemiz muhabirlerinden Nihat kaya’da sahne aldı. Cem radyo sunucusu ,Aydın Alvin’in konuşmaları ile konuklar hem bağışta bulundu hemde hoş vakit geçirdi.

Şenliğe Ali Ekber Eren, Ozan özlemi, Amasya’dan Oğuz Koç, Aşık derviş Ali, Adana’dan Aşık Nezir kaya,Hamdullah Eren Erbaş ve amatör guruplarda yer aldı.

Şenliğe AK Parti genel başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı İsmail Uysal, CHP eski Killetvekili Haydar Oymak, DSP Eski Milletvekili Ayşe Gürocak, DSP İl Başkanı, CHP İl Başkanı ve si,yasi parti ilçe başkanları, daire amirleri ve yoğun halk kitlesi katılımıyla gerçekleşti. Ali Pircivan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Keskün tüm destek verenlere şölene katılanlara gönülden teşekkür ettiğini belirtti.

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 10:44:44
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 16:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?