22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Bayrak Ormanı örnek oldu

Gümüşhacıköy İlçe Kaymakamlığı ve TEMA işbirliği ile gerçekleşen “Bayrak Ormanı” herkese örnek oldu. Dayanışma ile binlerce fidanın bu yılda toprakla buluşması sağlanacak.

Gümüşhacıköy Turna bağı mevkiinde bulunan, bekçi tepesi diye bilinen 10.000m2 lik alana dikilmesi uygun görülen ve “ Bayrak Ormanı “ adı verilecek olan bekçi tepesinde, 09 Nisan 2005 Cumartesi günü , İlçe kaymakamı İ. Halil Çomaktekin, daire amirleri, sivil ve siyasi parti temsilcileri , Gümüşhacıköy Çok Programlı Lise Müdürü Sedat Çin ve öğrencilerinin oluşturduğu TEMA gönüllüleri tarafından 3000 fidan toprakla buluştu.

Gümüşhacıköy İlçe Kaymakamı İ. Halil Çomaktekin, doğaya sunulan ve toprakla buluşan bu fidanların geleceğe en iyi miras olduğunu vurguladı. İlçede TEMA’nın yaptığı çalışmalara gönülden destek verdiklerini belirten Çomaktekin, toprakla buluşan her fidanın yeşermesi gerektiğini ve doğanın bize sunduğu imkanlara yenilerini katmayı sağlamanın mutluluğunun tarif edilemeyeceğini belirtti. Gümüşhacıköy TEMA Gönüllülerinin yine ilkleri paylaştığını ve çalışmalarını taktirle karşıladıklarını belirterek TEMA’nın her an yanında olduklarını ve destekçleyeceklerini belirtti.

Gümüşhacıköy TEMA gönüllüleri Temsilcisi Tamer Kısa , “ 3000 civarında çam fidanı dikilecek olan bekçi mevkiinin yeni adı “Bayrak Ormanı” ve ilçemizin oksijen ormanı olacaktır. Geçtiğimiz yıllardada bir çok fidanı toprakla buluşturduk ve dikilen her fidanın susuz kalmaması için özveri ile emekle yaşatmaya çalıştık. Gümüşhacıköy TEMA Temsilciliğinin yaptığı her faaliyette yanımızda olan. İlçe kaymakamımız İ.Halil Çomaktekin, Belediye Başkanımız İsmail Uysal, Çok Programlı Lise Müdürümüz Sedat çin, Zehra hocamız diğer okul müdürlerimiz , daire amirlerimiz ve duyarlı ilçe halkımızın birlikteliği ile bu etkinlikler gerçekleşmektedir. Doğaya duyulan bu sevgimiz ve duyarlılığımız gelecek nesillere bırakacağımız en iyi miras olduğunu ve bize sahip çıkan doğaya vefa borcumuzu ödediğimizi belirtmeliyim . Tüm Gümüşhacıköy TEMA destekçi ve gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Fidan dikimi sonrası Bayrak Ormanından ayrılan kalabalık, Gümüşhacıköy Emniyet Amirliğinin düzenlediği doğa yürüyüşünü gerçekleşti.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 11:01:28
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 13:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NİDAŞAHİN IP: 85.97.52.xxx Tarih : 23.04.2005 11:41:54
G.hacıköy TEMA vakfına ve çalışanlarına sonsuz sevgiler dikilen fidanları yaşatma çabalarından dolayı ayrıca birebir teşekkür edebilmek için mail adreslerini ulaştırabilirseniz mutluluğum bi kat daha artarsaygılarımla Nida ŞAHİN