18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Bodur elma bahçelerine inceleme

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Sosyal Riski Azaltma projesi kapsamında, Gümüşhacıköy İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle 2004 yılı bütçesinden ilçenin Doluca,Kağnıcı ve Dumanlı köyünde 4 çiftçiye toplam 10 bin 200 m2 yarı bodur elma bahçesi tesis edildi.

S.Y.D.Vakfı Başkanı Kaymakam İ.Halil Çomaktekin, tesis edilen meyve bahçesini yerinde görmek ve uygulanan projeyle ilgili bilgi almak amacıyla İlçe Tarım Müdürü Mustafa Muslu, İl Genel Meclisi üyeleri ve belediye başkanı ile birlikte Doluca köyünden Ali Sefa Aygut'a ziyarette bulundu.

Aygut, adına tesis edilen 4 bin 80 m2 elma bahçesini çok beğenen Çomaktekin, projenin uygulanmasında emeği geçen tarım müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Çomaktekin ve katılımcılara bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Mustafa Muslu, "Ali Sefa AYGUT adına tesis edilen 4 bin 80 m2 lik bu bahçe 5 çeşit elmadan oluşmuştur ve toplam 680 adet fidan dikilmiştir" dedi.

Muslu, "Uygulamanın başladığı bahçeleri takip etmekteyiz. Üreticilerimizin her konuda bilinçli hareket etmesi için verilen kurslarımız haricinde uzman ekiplerimizin işbirliği ile bahçelerde uygun olmayan ortamları ve sorunları halletmekteyiz. En kısa zamanda da bahçe etrafı kafes tel örgüyle çevrilerek, damlama sulama sistemi kurulacaktır" diye konuştu.

Mükerrem UZUN / Kenthaber / Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 13:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?