18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Duble yol umudu gerçeğe dönüşüyor

Acil Plan Eylemi kapsamında ,Gümüşhacıköy / Merzifon yolu arası planlanan duple yol yapımı başladı. Yol yapım çalışmalarının başlaması nedeniyle, büyük bir açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılışa, Adalaet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, AKP Amasya Milletvekili Hamza Albayrak,Karayolları 7.ci Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, Amasya Vali Vekili, Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin, Merzifon Kaymakamı Kadri Aydınlı, Köy Hizmetleri Müdürü Aydın Bulut, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Halit Uzunkaya, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı İsmail Uysal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, AK Parti İlçe teşkilatları, Gümüşhacıköy daire amirleri de katıldı.

Karayolları 7.ci Bölge Müdürü tarafından verilen bilgide ,18 ekipman ve yüzde 60lık işgücü ile işe başlandığını bildirdi. Tamamı 125 km olan yol çalışmasının ilk etabında, 250m3 harfiyatın kullanılacağını bildirdi.

Adalalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle , yaptığı konuşmada, acil plan eylemi kapsamında yol çalışmalarının önceliği Gümüşhacıköy/ Merzifon duble yol çalışması olduğunı vurguladı.

Gülle , yolların medeniyetin bir parçası olduğunu vurgulayarak, Taşova /ayvacık arası yol yapımı çalışmalarının 2005’te bitirileceğini bildirdi.

Törende konuşan Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin, ise, “Acil eylem planı kapsamında ilk olarak değerlendirilen yol yapım çalışmasına başlanması bizleri memnun etmiştir. Bu projeye ilçem adına emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Uysal'da, Amasya Milletvekili Akif Gülle ve Hamza Albayrak'a ve bu çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 12:35:38
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 10:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?