16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Eğitim camiasını yasa boğan kaza

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, öğrencileri taşıyan servis ile okullarına giden öğretmenlerin bulunduğu otomobil çarpıştı. Kazada 1 öğretmen hayatını kaybederken, 15'i öğrenci 19 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 08.00 sıralarında Meray Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sarıköy'deki öğrencileri Merzifon'daki okullarına götüren Kemal Çetin yönetimindeki 05 M 5145 plakalı öğrenci servis minibüsü ile Merzifon'dan Gümüşhacıköy'e Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na (YİBO) giden öğretmen Mustafa Gültekin idaresindeki 05 DS 863 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada otomobilin sürücüsü olan öğretmen Mustafa Gültekin olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan öğretmen arkadaşları Barış Cem Atalar, Döndü Aktaş ve Hülya Şahin yaralandı.

Kazada ayrıca, serviste bulunan 15 öğrenci ve servis sürücüsü Kemal Çetin de yaralandı. Yaralanan öğrencilerin isimleri ise şöyle: "Kemal Dede, Fırat Yıldırım, Emre Cilveli, Özden Cilveli, İsmail Cilveli, Hakan Cilveli, Muzaffer Aslan, Özen Ekim, Lütfi Ekim, Aslan Alper Çetin, Ceyhan Mayda, Barış Duran, Semih Muslu, Devran Uzun ve Caner Akpınar". Yaralılar, Merzifon Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 13:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek IP: 85.104.207.xxx Tarih : 6.12.2007 20:37:06

öğretmenize allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum yaralılara acil şifalar