22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Erdem: Bu odaya hayat verdik

Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri seçiminin 19 Mart 2005 Cumartesi günü Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında yapılacağı bildirildi. Seçim öncesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail ERDEM’, odanın dünü ve bu günü hakkında bilgiler verdi.

1999 yılında yapılan seçimlerden sonra göreve geldiklerini hatırlatan Erdem, aradan geçen zaman içinde çok başarılı işlere imza attıklarının altını çizdi.

GTSO'nun 1999 yılındaki ile, şimdiki resminin yanyana konularak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdem şöyle devam etti:

"1999 yılında devraldığımız odada; kırık bir koltuk, tahta bir masa, beş on tane sandalye, iki üç tane eski sac dolaptan oluşuyordu. Bir tane eski model daktilo ve lavabosu dahi bulunmayan 15-20 M2’lik kiralık bir çalışma alanımız vardı. Emekliliği gelmiş, ama parasızlık nedeniyle emekli olamayan genel sekreterle üyelerine hizmet veren bir Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası vardı. O kadar pasifize olmuş ve hizmet veremez durumdaydı ki , üyelerinden başka kimse odanın varlığından dahi habersizdi... Yirmi birinci yüzyıla girerken böyle bir ortamda hizmet vermenin mümkün olamayacağını ve üyelerimizin de buna layık olmadığını gördük. Öncelikle kiralık da olsa odamızın fiziki şartlarını iyileştirmekle işe başladık. Emekliliği gelen sekreterimizi, kıdem tazminatını ödeyerek emekli ettik. Yerine şu anda görev yapan sekreterimizi işe alarak üyelerimize daha fazla hizmet verilmesini sağladık. Bunları yaptıktan sonra odamızı kendi mülküne kavuşturma projemizi gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. Üyelerimizden yasaların öngördüğü asgari aidat ve asgari ücret tarifesi dışında hiç bir ek ödeme yapmalarını talep etmeden, dış kaynaklar temin ederek odamızı bunoktaya getirdik. Şu anda Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası;mülkiyeti kendisine ait olan 5 katlı bir hizmet binasıyla, mefruşatıyla,mobilyasıyla,bilgisayarıyla, internet bağlantısıyla,fax ve fotokopi
makinasıyla üyelerine modern bir ortamda hizmet verir bir konumdadır. Bunun yanında ilçemizde yaşayan herkese adını olumlu yönde duyuran, ilçe faydasına gerçekleştirilen her projede katkısı ve imzası bulunan, oda üyelerinin hak ve menfaatlerini ilgili kurum ve kuruluşlar karşısında en iyi bir şekilde savunan ve kısacası ilçe gündeminde varlığını veağırlığını hissettiren bir Ticaret ve Sanayi Odası vardır.”

 

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 12:08:36
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 12:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?