23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Etkinliklerin eğitici yönü dikkat çekti

Gümüşhacıköyde yapılan etkinlikler de farklılık ve eğitici yönü dikkat çekti. Gümüşhacıköy Cem Düğün Salonunda yapılan münazara ilgi yoğundu. Zevkle izlenen münazaraya Kaymakam İ.Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı İsmail Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Yavuz , İlçe Emniyet amiri Osman Nüri Özel, garnizon Komutanı, idari amirler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Münazarada işlenen konu ,günümüz gençlerinin ÇEVREDENMİ yoksa BİREYİN KENDİSİNDENMİ etkilendiğini konusu tartışıldı .Proğram iki gruba ayrıldı birisi günümüz gençlerinin ÇEVREDEN etkilendiğini söyleyen grup, diğeri ise günümüz gençlerinin BİREYİN KENDİSİNDEN etkilendiğini söyleyen gruptu.

Programın sonucunu açıklayacak olan(JÜRİ ÜYELERİ) seçildi. Jüri üyeleri ,Aytaç COMBA , Mukaddes İLGÜ , Murat CİVELEK , Gürnaz ALGAN olarak belirlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra. Necip FAZIL haftası olması nedeniyle Programı yöneten ve konuya açıklık getiren konuşmacı , Fizik Öğretmeni Mevlüt ÇINAR, Necip FAZIL dan bir şiir okudu.Ardından müzik öğretmeni Fatih GÜMÜŞOK un yönetiminde Osman ŞAHİNTAR ın solistliği ve Merve YILMAZ ın gitarı eşliğinde belli bir süre müzik ziyafeti verildi.

Proğramın hazırlanmasında yardımcı olan İsmail KAYNAR , Rıza KARAMAN’ın organizesiyle münazaraya başlandı. Her iki gurup sırayla söz hakkı verilerek konu ile ilgili konuşmalar yapıldı.Her iki grubta konuşma ve tartışmalarıyla aralarında kıyasıya mücadadele yaşandı.

Tomlumda yaşanan ve gözlenen olaylar belge şeklinde sunuldu. Konuşmalarda günümüz gençlerini neden başarısız ve nasıl başarılı olabilecekleri ele alındı.

Saatler sonra Münazara sona erdi. İki grubda sonuçları merak ve heyecanla Jüri üyelerinin vereceği karar beklendi.

Jürinin verdiği kararın sonucu açıklanarak günümüz gençlerinin ÇEVREDEN etkilendiğini savunan grub birinci oldu. Kaymakam İ.H.ÇOMAKTEKİN her iki grubun çok iyi olduğunu belirtti.

Bu baz bir çalışmanın takdir edilmesi gerektiğini , Gümüşhacıköy Lisesi öğretmenlerini ve öğrencileri tebrik etti. Gümüşhacıköy Lisesi nin düzenlemiş olduğu çekilişlerde, çekileşe katılıp ve kazanan misafirlere çeşitli hediyeler verildi.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 10:23:13
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 20:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?