24
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Kaymakam elma bahçelerini inceledi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal riski azaltma projesi kapsamında, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle 2004 yılı bütçesinden Yarı Bodur Elma bahçesi projesinden faydalanan Doluca, Kağnıcı ,Dumanlı köylerinde 5 çiftçiye toplam 10 bin 200 metrekare alanda tesis edilen Yarı Bodur Elma bahçeleri, Kaymakamı İ. Halil Çomaktekin tarafından incelendi.

S.Y.D.Vakfı Başkanı olarak İlçe Kaymakamı İ.Halil ÇOMAKTEKİN tesis edilen Elma bahçelerini yerinde görmek ve uygulanan projeyle ilgili bilgilenmek ve bahçe sahibi çiftçimize maddi manevi destek olunacağını göstermek amacıyla , İlçe Tarım Müdürü Mustafa MUSLU,Vakıf Mütevelli heyeti ile ilçemizdeki kurum amirleri ve meyveciliğe ilgili çiftçilerimizin de katılımıyla 11.05.2005 çarşamba günü Dumanlı Köyündeki fayda sahiplerini ziyarette bulundu.

Tesis edilen Yarı Bodur Elma bahçelerini tek tek gezen ve çok beğenen Kaymakam İ.Halil Çomaktekin projenin uygulanmasında emeği geçen İlçe Tarım Müdürlüğü elemanlarına teşekkür etti.

Bahçe ziyaretinde Kaymakam ve katılımcılara bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Sn. Mustafa MUSLU ; " Proje kapsamında tesis edilen bahçeler; G.Smith,,Golden,Fuji ve Gala çeşitlerinden oluşmaktadır.Tesis edilen bu bahçelerin en kısa zamanda da etrafları kafes tel örgüyle çevrilerek, damlama sulama sistemi kurulacaktır." dedi.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 11:06:26
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nida şahin IP: 85.98.51.xxx Tarih : 25.05.2005 01:14:16
Yapılan çalışmaların aslında ne kadar faydalı olduğunu tahmin etmek zor değil ama anlamadığım acaba dünyaca ünlü olmasına rağmen bizimelmamız için yani; Amasya elması için de iyileştirme çalışmaları yada tanıtma çalışmaları var mı? Neden mi? Ben defalarca golden elma yı amasya elması diye sattıklarına defalarca şahit oldum ve müdahalelerde bulundum,ve elmalar güzel olsa gam yemem belki bi nebze kerndimi kandırırım. ...ama gelin kendi elmamızı da daha iyi tanıtmanın yolunu bulalım İlgili ve yetkililerimize saygılarımla.