24
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Kırmızı beyaz şölen

Gümüşhacıköy’de çeşitli platformlarda dile getirilen Bayrağa saygı konusu 29 Mart günü büyük bir katılımla ilçede şölene dönüştü.

Gümüşhacıköy ‘de organize edilen bayrak platformunda yapılan açıklamada;  “Mersin’deki nevruz kutlamalarını bahane ederek Türk Bayrağına karşı şu günlerde gerek ülke içinde, gerekse ülke dışındaki bazı şer mihrakları ülkemizin huzurunu bozmak amacıyla düğmeye bastılar. Bunuda bir Türk Bayrağına saldırarak çirkin yüzlerini gösterdiler.
En zorlu şartlarda bile özgürlüğümüzün ve varlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanan uğruna binlerce şehit verdiğimiz rengini can veren şehitlerimizin kanından alan bayrağımıza yapılan bu davranış sadece bir bez parçasını yerlerde sürüme değil ! bir milletin özgürlüğünü, hakimiyetini ve varlığını ayaklar altına alma girişimidir. Bu asla kabul edilebilir bir davranış değildir. Bunu bir kaç kendini bilmez tarafından yapıldığını söylemek bu şekilde algılamak ancak yapılanlara hoşgörülü bir yaklaşım ve yapılan davranışı onaylamak olur. Atatürk” Bir gün İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! “ Sözüyle yıllar öncesinden ışık tutmuştur. Cumhuriyeti kuran ve bizlere emanet eden Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları huzur içinde uyusunlar ki, bizler Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar Atatürk İlke ve devrimleri doğrultusunda ve üniter devlet yapısı içinde yaşatmaya kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.

Toplantı, Gümüşhacıköy Kaymakamlığı, Belediye başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Yeni Umut Gazetesi, Adalet Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Artıkabat Mahallesi Muhtarlığı, Atatürkçü düşünce Derneği, Gümüşhacıköy S.S. Saray Sulama , Belediye Emekçileri Sendikası, Bem Birsen İlçe Teşkilatı, Beşiktaşlılar Derneği, Büro Emekçileri Sendikası, Eğitimciler Birliği Sendikası, Eğitim- Sen, Esnaf Odaları, Fenerbahçeliler Derneği, Gümüşhacıköy İlçesini Geliştirme Derneği, Gümüşhacıköy Gençlik ve Spor Kulübü, Hacıyahya Mahallesi Muhtarlığı,Kabaoğuz Köyleri Kültür Dayanışma Derneği, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Şehir Kulübü, TEMA Vakfı,Türk Buro Sen, Türk Eğitim -Sen, Türk Hava Kurumu, Türkiye Sakatlar Derneği, Türk Sağlık Sen, Türk Tarım Orman Sen, Yaban Hayatı Avcıları ve Amatör Balıkçılar Derneği, Yüksek Okullar Yaptırma ve Yaşatma Derneği,Tek Gıda - İş Sendikası, Disk Genel - İş, Ali Pircivan Derneği, ÖDP , Diyanet Sen, İmirler Köyü Kalkınma ve Niyaz Baba Kültür Derneği ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleşti.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 10:36:01
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 10:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncer kaya IP: 85.98.1.xxx Tarih : 2.04.2005 10:32:58
tesekkürler saygideğer hemserilerim bende bir gümüshacıköylü, bütün kalbimle bir türk milletine mensup bir vatandas olarak sevgi ve saygilarımı iletiyorum ...Tuncer Kaya