18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Okuma yazma oranı yüzde 100'e yaklaştı

Gümüşhacıköyde okur- yazar oranını %99.9 olduğu vurgulanarak hedefin yükseltileceğini ve ilçede okur-yazar olmayan insanların kalmayacağı bildirildi. İlçe Kaymakamı ve beraberindeki heyet, Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Gümüşhacıköy İlçe kaymakamı i. Halil Çomaktekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Yavuz, Belediye Başkanı İsmail Uysal , Emniyet Amiri Osman Nuri Özel ve Kurum Amirleri' ninde katıldığı, Gümüşhacıköy Halk Eğitim ziyareti gerçekleşti.

Gümüşhacıköy Halk Eğitim merkezi ziyare tinde eğitim seberliği hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdüründen aldığı bilgiler doğrultusunda 4 yaşlı kursiyer haricinde ilçede kursa katılabilecek sağlıkta insan olma dığı ve Okur-Yazar oranının yüzde 99.9 civa rında olduğu tesbit edildiği bildirildi.

Gümüşhacıköy İlçe kaymakamı i. Halil Çomaktekin yaptığı konuşmada; “Gümüşhacıköy Halk Eğitim Merkezi'nin amaçlar doğrultusunda hizmet verdiği ve özveri çalışmalarını takip ve takdir ediyoruz. İlçemizde Okur-Yazar oranının yüzde 99.9 olması eğitim seviyesinin yüksek olduğunun göstergesidir. Geçen yıl ve önceki yıllarda açılan kurslar sayesinde yüzlerce ilçe halkı eğitim imkanı bulmuştur. Görev bilincini,n çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bulunduğu görevde zaman geçirmek yerine yararlı işler yaparak insanlara hizmet imkanı bulan arkadaşların mutluluğunu, iç huzurunu gözlerinden okumak mümkündür. Şahsım adına ilçenin yararına yapılan her iyi iş ve İmkanları zorlayarak bu tür çalışmalar yapıldığını görmekden sevindiğimi, huzurlu olduğumu belirtmeliyim. Gümüşhacıköy Halk Eğitim Merkezi'nin açacağı kursları ilçe ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştireceği için bizlerde eksiklerimizi tesbit edip bu yönde hareket edeceğimizi söyleyebilirim “dedi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı İsmail Uysal'da,  “Bir eğitimci olarak duyduklarımdan mutlu olduğumu söyleyebilirim. İlçenin eğitim seviyesinin yü ksek olması ile ilçede yaşamın daha seviyeli ve sorunsuz olacağı inancındayım. Yetkilerim oranında her türlü yardımı esirgemeyeceğimi belirtmeliyim. Halk Eğitim çalışanlarını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum “diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Okuma-Yazma Kursu'na katılan dört kursiyere tüm ihtiyaçları hediye edildi.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 13:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?