24
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Süt Günü en çok öğrencileri sevindirdi

Gümüşhacıköy İlçe Tarım Müdürlüğü bu defa farklı faaliyetle öğrencileri sevindirdi. Gümüşhacıköy İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, süt günü kutlamaları çerçevesince 23-24 mayıs günlerinde ilçede bulunan ilköğretim okulları 1.sınıfları ve anaokullarına giderek sütün beslenmedeki önemini öğrencilere anlattı.

Ayrıca öğrencilere süt ikram edildi.Sütün önemini anlatan ve süt günü kutlamaları ile ilgili şiir, resim, kompozisyon yarışması düzenlendi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Gümüşhacıköy İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak İlçemizdeki ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri arasında sütün önemini anlatan resim, şiir, kompozisyon yarışması düzenlemişti. Yarışmaya katılan eserler Resim ,Edebiyat ve Türkçe öğretmenlerinden oluşan komisyonca değerlendirilmiş ve dereceye giren öğrencilere ödülleri, İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen törenle verildi.

İlçe Ziraat Odası Başkanlığınca 1'incilere çeyrek altın, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 2'incile eşofman takımı ve 3'üncülere Gümüşhacıköy İlçesi ve Köylerinde Tarımsal Üretimi Geliştirme Derneğince 10 YTL tutarında kırtasiye çeki verildi.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 23:12:22
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 10:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?