25
Nisan
2024
Perşembe
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

Üreticiye organik tarım bilgisi

Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı İsmail Uysal’ında destek verdiği ve Tarım İlçe Müdürü Mustafa Muslu’nun organize ettiği “ORGANİK MEYVECİLİK SEMPOZYUMU” 3 Mart Cuma günü gerçekleşti.

Sempozyuma , Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin, Hamamözü Kaymakamı Cemal Demiryürek, Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı İsmail Uysal, Yakın İl ve ilçelerin, Tarım İl ve ilçe Müdürleri, Daire amirleri ve üreticilerin katıldığı sempozyumun sponsorluğunu, Gümüşhacıköy Ziraat Odası Başkanlığı, Gümüşhacıköy Sanayi ve Ticaret odası, Gümüşhacıköy Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği, Amasya,Türeli Zirai Aletler - Ziraat Mühendisi Ayhan Türeli ve Bursa , Barış Fide Fidancılık tarafından üstlendi.

Sempozyumun açılışı Gümüşhacıköy İlçesi'nin helikopter tarafından çekilen görüntüsüyle, tarımsal alanları gösterimi ile başladı.

Gümüşhacıköy Tarım İlçe Müdürü Mustafa Muslu, Tarım ve hayvancılık konusunda kat edilen aşamaları ve ilçenin durumu hakkında bilgi verdi. Gümüşhacıköy Belediye başkanı İsmail Uysal , ilçede bu tür faaliyetlerin faydalarına değinerek , bilgi ve birikimleri ile sempozyuma katılan konuşmacılara teşekkür etti.

Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin;  “Gümüşhacıköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanı ma Vakfı kaynaklı ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında yürütülen birçok proje gerçekleşti. Bu projelerde gerçekleşmeye devam ediyor. Bu sempozyumun önemi üreticilerimizin meyvecilik konusunda yetiştirilmesi ve tarımsal alanda bilinçlenmesi hedeflenmiştir. Önemli olan kimyevi maddeleri kullanmadan Organik tarımın öğrenilmesidir. Sempozyumun katılımcılarının bizlere sunacakları bilgilerde gerçekleşen projelerimizn devamı ve sürekliliği için önemlidir. Bu sempozyuma emeği geçen, sempozyumu organize eden Tarım İlçe Müdürümüz Mustafa Muslu’ya ve çalışan ekibi dahil herkese ve bu projelerimizin gerçekleşmesini sağlayan siyasi iradeye’ de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sempozyumun Oturum Başkanlığını, O.M Üniversitesi Ekolojik Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı, Yrd.Doç.Dr. Ali Kemal Ayan yaptı. Katılımcılar ise; Nurper Mortaş Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM Mevzuat ve politikalar Şube Müdürü, Dr.Necdet KaplanKaradeniz Tarımsal Araştırma Enst, Muharrem Tolga ileez izmir, Viktor Ananias Buğday Ekolojik Yaşam Derneği Genel Yönetim Kurulu Başkanı, Hilal Caber Ziraat Mühendisi Buğday Ekolojik Yaşam Derneği Proje Koordinatörü, Güneşin Aydemir Biyolog -Buğday Ekolojik Yaşam Derneği Genel Sekreteri ve Yasemin Kılıç Organik Meyve Yetiştiricisi olan katılımcılar sempozyuma katılanlara teknik bilgiler, istatistiklerle organik tarım ve ekolojik yaşamı anlattılar.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 11:56:29
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 12:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?