19
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

YİBO'lar kitapla buluştu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile İş Bankası’nın iş birliği ile başlattığı "Yeni Kitap Projesi" kapsamında Yatılı Bölge Okullarına Gönderdiği (YİBO) kitaplar öğrenci ve öğretmenlere ulaştı.

TNT Kargo da kitapları ücretsiz olarak okullara ulaştırarak kampanyaya destek veriyor. ÇYDD ile İş Bankası’nın yeni Kitap Projesi ile Anadolu’da yüzlerce YİBO ve bu okullarda okuyan binlerce köylü çocuğu Türk ve dünya edebiyatının seçkin örnekleriyle tanışıyor. YİBO’ların kütüphanesinde raflardaki yerini alan kitaplar öğrencilerin minik ellerinde yeni dünyalara pencereler açıyor.

Amasya’nın Gümüşhacıköy, Taşova ve Göynücek ilçelerindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına (YİBO) gönderilen 288 yeni kitap bu okulların kütüphanelerindeki yerlerini aldı. Bu üç yatılı ilköğretim okulunda köyden gelen toplam 814 okuyor. ÇYDD Amasya Şube Başkan Yardımcısı Kamil Ayazlar okulları gezerek, kitapların ciltlendiğini, numaralar verilerek deftere işlendiğini kontrol etti. Özellikle de kütüphanedeki öğrencilerin kitapları okurken gördüğünü belirten Ayazlar, emekli öğretmen olduğu ve kendi çocukluğunun da yatılı okullarda geçtiği için çocukların kitaplarla buluşmasından dolayı oldukça duygulu anlar yaşadığını belirti. "YİBO’lara sahip çıkmak, el atmak gerekiyor. YİBO’lardaki öğrencilerin tamamı köy kökenli ve ekonomik düzeyi zayıf ailelerin çocukları. Devletin YİBO’ları el üstünde tutması gerekiyor." Dedi. Gümüşhacıköy Yatılı İlköğretim bölge Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Ayhan ÇYDD ve İş Bankası’na gönderdikleri kitaplar için teşekkür etti.

ÇYDD ve İş Bankası’nın iş birliği ile gerçekleştirilen "Yeni Kitap Projesi" çerçevesinde 138 bin kitap YİBO ve güzel sanatlar lisesine gönderildi. Projenin toplam maliyeti 1 tirilyon 800 milyar olarak gerçekleşti.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 10:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?