23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHACIKÖY - AMASYA

YİBO'ya 300 fidan

Gümüşhacıköy’de yenilikler devam ediyor.

Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin’in önderliğinde,Gümüşhacıköy Belediye Başkanı İsmail Uysal, TEMA Gümüşhacıköy Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivil Toplum kuruluşlarınında destek ve işbirliği ile Gümüşhacıköy Yatılı İlköğretim Bölge okulunda düzenlenen törenlerle 300 adet sedir-çam fidanı dikildi.

Gümüşhacıköy YİBO’da yapılan törenlere, Gümüşhacıköy Kaymakamı, Merzifon Kaymakamı ve Hamamözü ilçe kaymakamlarıda katıldı. Törene Belediye Başkanımız İsmail Uysal, İlçe Emniyet Amiri Osman Nuri Özel, Jandarma Komutanı Mehmet Kaplan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Yavuz, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Halk ve kalabalık öğrenci gurubuyla fidanların dikimi gerçekleşti.

İlçe kaymakamı İ.Halil Çomaktekin, “ Bu haftanın Orman Haftası olması ve bu tür bir etkinlikle öğrencilerimize anlatılması çok güzel örnektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu duyguları aşılamak ve bu vatana her yönden sahip çıkılmasını anlatan eğitimcilerimize ayrıca teşekkür ederim. Bilindiği gibi bu yıl 85.ci yılını kutlayacağımız 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi bu dikeceğimiz fidanların oluşturduğu bu fidanlığa Milli Egemenlik Fidanlığı olarak anılma kararı alınmıştır. “dedi.

YİBO’da yapılan törenlerde fidan dikimi öncesi Orman Haftası sebebiyle düzenlenen reim ve şiir yarışmasında birinci olan öğrencilere ödüller verildi. Yarışmada ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerini, Gümüşhacıköy Kaymakamı İ.Halil Çomaktekin, Merzifon Kaymakamı, Hamamözü kaymakamı verdi. Ödül töreninden sonra fidanlar toprakla buluşturuldu. Dikilen Fidanların Milli Egemenlik Fidanlığı olarak anılması kararı verildi.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Gümüşhacıköy
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 10:25:37
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 10:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?