18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAŞOVA - AMASYA

Canik Dağları'nda insan seli

Karsavul Köyü şenlikleri yapıldı. Yoğun ilginin olduğu gözlenen şenlik sayesinde Canik Dağları insanlarla doldu taştı. 23- 24 Temmuz  tarihleri arasında gerçekleşen Geleneksel Karsavul Köyü şenlikleri Taşova’da şenliklere ilginç bir davet yapıldı.

Amasya Belediyesi Mehteran Ekibi yaptıkları gösteri ile Taşova halkını şenliklere davet etti. Mehteran ilgiyle izlendi.
Karsavul Köyü Taşova'ya 10 km mesafede ormanın içinde doğa harikası bir köy , insanları ise birbirinden kıymetli her yıl dernek çalışmaları olmadan,Turan CANİK önderliğinde 6.cı şenlik düzenlendi.Bu senede şenlikte Ağalığa Durmuş YILMAZ hak kazandı.

Şenlik Tertip Komitesi Başkanlığını Radyo Ekin sunucularından Turan Canik üstlenirken, Amasya’nın en genç muhtarı, Karsavul köyü muhtarı Sinan Yılmaz’ında yoğun çalışmaları şenlikte sorun çıkmamasını ve güzel bir organizasyon olduğunu herkese gösterdi. Karsavul Köyü gelen konuklarına ev sahipliği yaptı.

Binlerce insanın katıldığı şenliklerde ,Sevdagül Konseri, Suat Polat Konseri, Davul Zurna Gösterileri ve Havai fişek gösterileri, Güreş Müsabakaları, Metin Çiftlik, Yıldırım, İzzet Aktaş ve yerel sanatçıların yer aldığı konserler düzenlendi.
Şenlik Tertip Komitesi Başkanı Turan Canik, “ Karsavul köyü şenlikleri sayesinde köyümüzü en iyi şekilde tanıtma ve geleneksel olarak yaşatmaya çalıştığımız kültürümüzü uzakta yaşayan hemşehrilerimizle birlikte olma imkanı sağladığına inanıyoruz. Bu yaşadığımız şenlikteki katılımın fazlalığı buna güzel bir örnektir. Derneğimiz olmasada köyümüzün insanı ve dışarda yaşayanlar birlikteliği yakalayabiliyoruz. Bizlerin Özveri ile oluşturduğu tertip komitesi sayesinde şenliklerimiz coşku ile geçiyor ve amacımıza ulaşıyoruz. Bizlere destek veren Amasya Belediye başkanı başta olmak üzere tüm yardımlarını esirgemeyenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. ” dedi.

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Taşova
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 11:01:47
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 11:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?