18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAŞOVA - AMASYA

Esençay başkanını uğurladı

ÖLDÜRÜLEN AK PARTİ'Lİ BAŞKAN TOPRAĞA VERİLDİ

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Esençay beldesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Esençay Belde Belediye Başkanı İlhan Arduç (49), beldesinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve 2 çocuk babası Arduç'un cenaze törenine Amasya Vali Vekili İsmail Akman, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Taşova Kaymakamı Teki Dundar, AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çiftçi, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mahmut Demir, AK Parti Amasya Eski İl Başkanı Mustafa Yıldız, Arduç'un eşi Fatma Arduç, oğlu Zafer Arduç, kızı Damla Arduç, yakınları, belde sakinleri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, "Biz karıncayı bile incitmekten imtina eden bir medeniyetinin çocuklarıyız. Bu hoşgörü medeniyetinin insanlarının nasıl böyle canileştiğini düşünmek istemiyorum" derken, Amasya Vali Vekili İsmail Akman ise jandarma ve savcılığın soruşturmayı sürdürdüğünü ve olayın fail ya da faillerinin bulunacaklarını ve cezalandırılacaklarını dile getirdi.

Cenaze merasiminde bir öğrenci Arduç'un en sevdiği şiir olan "Esençay" şiirini seslendirirken, Arduç'un annesi Kıymet Arduç, oğlunun tabutunun başında ağıtlar yaktı ve resmine sarıldı.

Arduç, belde mezarlığında okunan dualarla defnedildi. Cenazeye, Devlet Bakanı Egemen Bağış da başsağlığı mesajı gönderdi.

ÖLDÜRÜLEN AK PARTİ'Lİ BAŞKAN TOPRAĞA VERİLDİ
ÖLDÜRÜLEN AK PARTİ'Lİ BAŞKAN TOPRAĞA VERİLDİ
ÖLDÜRÜLEN AK PARTİ'Lİ BAŞKAN TOPRAĞA VERİLDİ
ÖLDÜRÜLEN AK PARTİ'Lİ BAŞKAN TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 16:21:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 17:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?