24
Mayıs
2024
Cuma
TAŞOVA - AMASYA

MYO çalışmalarında sona doğru

TAŞOVA'YA YÜKSEKOKUL KURULUYOR

Amasya'nın Taşova ilçesinde Amasya Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan meslek yüksekokulu için bir süre önce başlatılan fizibilite çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Haluk Bölükbaş ile Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cengiz Yıldırım'ın önderliğindeki üniversite ekibi Taşova'da yüksekokulun kurulması planlanan binalarda incelemelerde bulundular.

Amasya Üniversitesi ekibine incelemeleri esnasında Taşova Kaymakamı Tekin Dundar, Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir, İl Genel Meclisi Üyesi G. Hayati Özkan ile Taşovalılar Derneği Başkanı İbrahim Kurt nezaret ederken Kaymakam Dundar ile Başkan Özdemir ilçelerine yüksekokul kurulması için hür türlü imkanlarını seferber edeceklerini dile getirdiler.

İlçede daha önce Tekel İşletmesi tarafından kullanılan depolarda incelemelerde bulunan Amasya Üniversitesi heyeti hazineye ait olan her biri 1000'er metrekarelik 9 adet deponun yüksekokul olarak hizmet verebileceği görüşüne vardılar.

Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Haluk Bölükbaş, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren'in direktifleriyle Taşova Meslek Yüksekokulu'nun 2010-2011 akademik yılında öğrenci alımı yapabileceğini belirtirken, Taşovalılar Derneği Başkanı İbrahim Kurt, yüksekokulun ilçelerine sosyoekonomik açıdan faydalar kazandıracağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 15:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?