22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAŞOVA - AMASYA

TEKVA'dan eğitime destek

Taşova ilçesinde 10 yıl önce kurulan Taşova Eğitim ve Kalkınma Vakfı (TEKVA) tarafından bu yıl 200 öğrenciye burs verildiği bildirildi. 

Kuruluşundan bu yana geçen 20 yıllık zaman içerisinde üniversite eğitimi alan yüzlerce öğrenciye, bu yıl da yaklaşık 200 öğrenciye burs verdiklerini söyleyen TEKVA Başkanı Mehmet Altun, bu doğrultuda vakfın telefonlarının arandığında belirli bir miktarın okuyan öğrencilere ait hesapta toplamak için bir girişim içerisinde olduklarını söyledi. 

Taşova'da bulunan okullara çeşitli yardımlarda bulunduklarını, birçok okula ansiklopedi kazandırdıklarını açıklayan Mehmet Altun, "Her yıl ilçemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim açısından kalkınması için proje yarışmaları düzenliyoruz. Vakfımız Amasya Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokulun ilçemizde açılması için çalışmalar yapmaktadır. Bunların yanı sıra birçok eğitim çalışması yapılmaktadır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 11:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep üsküdarlı IP: 85.102.253.xxx Tarih : 30.10.2008 00:35:40

slmlar ben yapmış olduğunuz burs yardımından yararlanmaktayım.teş.ederim ama bu dönem arkadaşlara burs yattığı halde bana yardm yapılmadı bu konuda yardmcı olmanzı rica edyorum .