28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Artvin'de de törenlerle kutlandı.

Tören, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Çelenk sunma töreninde Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, AK Parti Artvin Milletvekili Ziraat Mühendisi Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre başta olmak üzere protokol mensuplarının yanı sıra çok sayıda askeri ve mülki erkan hazır bulundu.

Artvin Şehir Stadı'nda devam eden törende, Vali Aydoğdu, Albay Şimşek, Başkan Özgün birlikte öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşger, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milli mücadele hareketinin başlangıcı, halkın belli bir hedefe yönelmesini ve ulusal kurtuluş günü olduğunu söyledi.

Törende, öğrenciler şiirler ve kompozisyonlar okudular. Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Resmi geçit ve gösterilerin ardından tören sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 19:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?