19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Acara'dan misafir geldi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Artvin'e gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura üyeleri, Artvin Valisi Orhan Kırlı'yı ziyaret etti. Yüksek Şura Başkan Yardımcısı Malhaz Sioridze başkanlığındaki Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura üyeleri ve yakınlarından oluşan 26 kişilik heyeti, Artvin Valiliği girişinde Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz karşıladı.

Heyet daha sonra, Artvin Valisi Orhan Kırlı'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Heyet Başkanı Malhaz Sioridze, 2 ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi bakımından kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin sürekli sıcak tutulması gerektiğini ifade ederek, bu amaçla Artvin'e geldiklerini, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için böyle bir gezi düzenlediklerini belirtti.

Ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade eden Vali Orhan Kırlı ise, iki ülke arasında turizm ve ticaret başta olmak üzere her alanda ortak işbirliğinin geliştirilmesi bakımından ilişkilerin sürekli sıcak tutulması gerektiğini kaydederek, "Bu anlamda heyet olarak Artvin ziyaretiniz bizi son derece memnun etmiştir. Umarım burada kaldığınız sürece memnun kalırsınız. Turizm ve ticaretin daha da ileriye götürülmesi bakımından ilişkilerin belediyeler, meclis üyeleri ve yöneticiler düzeyinde sürekli sıcak tutulmasında fayda var. Bizler Artvin olarak her alanda işbirliğine hazırız" dedi.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaretin sonunda Acara Yüksek Şura Başkan Yardımcısı Malhaz Sioridze, Vali Orhan Kırlı'ya günün anısına bir yağlı boya tablo hediye ederken, Vali Orhan Kırlı da Sioridze'ye Artvin kilimi ve Artvin tanıtım seti verdi. Daha sonra Artvin İl Genel Meclisi üyeleriyle temaslarda bulunmak üzere İl Özel İdare Müdürlüğü'ne giden heyet, 2 günlük program dahilinde Deriner Baraj inşaatında da incelemelerde bulunarak Artvin'deki bazı tarihi kale ve kiliseleri ziyaret edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 16:48:51
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 15:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?