28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Alışveriş merkezi hizmete girdi

TÜRKİYE’NİN İLK SINIR ALIŞVERİŞ MERKEZİ SARP’TA HİZMETE GİRDİ

Türkiye’nin ilk sınır alış veriş merkezi İstanbul Bazaar, Sarp Sınır Kapısı’na 2 kilometre mesafede açıldı.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticaretin merkezi haline gelen Artvin’in Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesinde Sarp Sınır Kapısı’na 2 kilometre mesafede kurulan dev alışveriş merkezi bugün düzenlenen törenle açıldı.

20 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan, içerisinde 35 firma ve 45 bin çeşit ürünün yer aldığı ‘İstanbul Bazaar’ın açılışı Gürcistan’ndan gelenlerin akınına uğradı. Alışveriş merkezinin açılışına katılmak ve alışveriş yapmak üzere Türkiye’ye gelen Gürcüler Sarp Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Günde ortalama 2-3 bin kişinin giriş yaptığı sınır kapısında yaya yoğunluğu bugün 10 kat arttı. Alışveriş merkezini görmek için Türkiye’ye gelen Gürcüler, kaliteli ve ucuz ürünlerin kendilerine bu kadar yakına getirilmesinden mutluluk duyduklarını, Türkiye’den alış verişin kendileri için kolaylaştığını söylediler.

Alışveriş merkezinin açılış törenine Gürcistan’a bağlı Acaristan Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varşolamidze, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin CHP Milletvekili Yüksel Çorbacoğlu, Alışveriş Merkezi’ni inşa eden Kuzey Yatırım A.Ş Onursal Başkanı Nihat Delibalta ve ortakları da katıldı.

Halk oyunları gösterileri ile başlayan açılış töreninde konuşan Delibalta, açtıkları alışveriş merkezi ile bölgenin ticaret hacmini ikiye katlayacaklarını ifade ederek “10 milyon dolarlık bu yatırımı 20 bin metre kare alan üzerinde kurduk. Burada 35 ünlü firma bulunuyor. 300’e yakın kişi burada istihdam edildi. Bölgenin ticaret hacmini ikiye katlayacağımız bu merkez ile yıllık 50 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz” dedi.

Törende konuşan Acaristan Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varşolamidze ise alışveriş merkezinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini belirterek, “Türk dostlarımla güzel bir gün yaşıyorum. Bu başarıyı kutluyorum. 20 yıl önce böyle bir günü tahmin bile edemezdik. O kadar birbirimizden uzaktık. Bugün birlikteyiz. Ortak bir havaalanına sahibiz. Sınır kapısından vizesiz rahat bir şekilde geçişler sağlanıyor. Daha da ileriye giderek ‘pasaportsuz geçişleri nasıl sağlarız’ diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından alışveriş merkezinin açılış kurdelası kesilirken, daha sonra alışveriş merkezi gezildi.

Gürcülerin alışveriş merkezine yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Alışveriş merkezindeki ünlü markaların ürünlerini iç piyasaya oranla yüzde 20 ila 50 arasında indirimle satması dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN İLK SINIR ALIŞVERİŞ MERKEZİ SARP’TA HİZMETE GİRDİ
TÜRKİYE’NİN İLK SINIR ALIŞVERİŞ MERKEZİ SARP’TA HİZMETE GİRDİ
TÜRKİYE’NİN İLK SINIR ALIŞVERİŞ MERKEZİ SARP’TA HİZMETE GİRDİ
TÜRKİYE’NİN İLK SINIR ALIŞVERİŞ MERKEZİ SARP’TA HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 17:57:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 16:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?