28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Anavatan Kongresi'nde DP sevinci

Anavatan Partisi (ANAP) 9. Olağan Kongresi yapıldı. 

Kongreye Adalet Partisi eski milletvekillerinden Hilmi Çeltikçioğlu'nun oğlu Adnan Çeltikçioğlu ile Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Artvin Şoförler Odası Başkanı Temel Demirci, Yol-İş Sendikası Başkanı Orhan Arslan, DSP Artvin İl Başkanı Enis Güneri, DYP Onursal Başkanı Niyazi Balcı, ANAP ve DYP'nin tüm ilçe başkanları , yönetim kurulu üyeleri, DYP İl Başkanı Besim Özbilge katıldı. Kongrenin açılışının ardından divan teşekkül ettirilirken Divan Başkanlığına ANAP'ın eski il başkanlarından Nursal Bülbül, başkan yardımcılığına ise Borçka İlçe Başkanı Recep Çırak getirildi. 

İstiklal marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İl Başkanı Ahmet Alpaslan, önce faaliyet raporunu okudu ardından da Demokrat Partisi ile birleşme sürecinden bahsetti. Ahmet Alpaslan, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Artvinli olmasından gurur duyduklarını ve kendisinin yine Artvinli ilk Başbakan olacağını söyledi. Bu konuşmaların ardından Divan Başkanı Nursal Bülbül ise Demokrat partisinin çatısı altında bütün ayrılıkları ortadan kaldırarak birlikte mücadele edeceklerini belirtti. 

Kongrede son konuşmayı yapan Adnan Çeltikçioğlu, adaylık için yarışma zamanının olmadığını bu birleşmede kim aday olursa olsun Anavatan ve Doğru Yol Partililerin koşulsuz olarak Demokrat Partisi'ne destek vereceklerini anlattı. 

Kongre sonunda yapılan seçimle ANAP İl Başkanlığına Ahmet Alpaslan seçildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 15:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?