27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARTVİN

Artvin: Süper Maratoncular Atina'ya koşarak gidiyor

Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan kafile, Karadeniz sahili boyunca koşarak İstanbul’a ulaşacaklarını ve buradan da Atina’da yapılacak olimpiyatlar için Yunanistan’a gideceklerini söylediler.

Sarp Sınır Kapısı’nda, Hopa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdoğan Albayrak tarafından karşılanan kafilenin başkanı ve Süper maraton Koşu Direktörü Rusya Federasyonu’ndan eski milli atlet Eduard A. Yakovlev, Sidney’de yapılan olimpiyatları öncesi de yine Moskova’dan başlayan süper maraton koşusunu yaptıklarını hatırlattı.

Yakovlev, amaçlarının tüm dünyaya iyi niyet, dostluk, kardeşlik ve barış için mesajlar vermek olduğunu söyleyerek, "Toplam 20 atletimiz var. Bir atlet 10 kilometre koşuyor. 10 kilometre sonra diğer atlet koşuya devam ediyor. Devamlı şekilde her 10 kilometrede atleti değiştirerek diğerlerini dinlendiriyoruz. Böylelikle hem zamandan kazanıp hem de sporcularımız fazla yorulmadan hesaplanan şekilde varmak istediğimiz yere zamanında geliyoruz. 12 Ağustos günü Atina’da olacağız. Bu organizasyonu gerçekleştiren Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne ve Türk Olimpiyat Komitesi’ne teşekkür ediyorum" dedi.


Toplam 2 bin 614 kilometre yolu koşarak gidecek olan süper maratoncuların 27 Temmuz günü Moskova’dan başladıkları koşularına değişik meslek dallarından sporcular katılıyor.
Öte yandan, zaman zaman sıcak havadan bunalan sporcular denize girerek de serinledi.

iha-artvin
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 10:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?