28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Artvin balıkçılıkla kalkınacak

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, yapılmakta olan bütün barajların bitiminden sonra balıkçılık sektörünün en az bin kişiye yeni iş sahası oluşturacağını söyledi. 

Vali Aydoğdu, Tarım İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, Müdür Mustafa Duman'dan ildeki tarım faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Tarım İl Müdürlüğü’nden barajlar sonrası Artvin tarımıyla ilgili acil eylem planı hazırlanmasını isteyen Vali Aydoğdu, bu eylem planı içerisinde özellikle balıkçılık sektörü üzerinde çalışmaların yoğunlaştırılarak, kafes balıkçılığı çalışmalarının bir an önce hazırlanması gerektiğini anlattı.
Borçka Barajı'nın yapımının tamamlanıp, su tutmaya başlanmasıyla burada yeni iş sahası doğduğunu belirten Vali Aydoğdu, şunları söyledi: ''Borçka Barajı için bizim acil bir çalışma yapmamız lazım. Özellikle balıkçılık konusunda neleri yapabiliriz, baraj gölü hangi balıklar için elverişlidir, hangi tür su ürünleri yetiştirmek burada daha uygun olur, suyun sağlığı, karakteri nedir, bu konularda acil olarak bir çalışma yapmamız gerekir. Gerek DSİ gerekse barajları yapan müteahhit firmalardan da destek isteyip, balıkçılığı geliştirip ilimize yeni bir iş sahası kazandırabiliriz. AB fonları ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan da destek isteriz. Birkaç ay sonra baraj gölünde teknelerle dolaşan insanlar görebilirsiniz. Bu iş sadece Borçka Barajı'nda değil, Artvin'de yapımı devam eden Deriner Barajı ile yapımına başlanacak olan Yusufeli Barajı, Bayram ve Bağlık Barajlarında da devam edecektir.

'Örneğin Deriner Barajında balıkçılık yapmak isteyen Kayserili bir iş adamının bize yazılı bir müracaatı var. Kendisi bize en az 200 kişiye iş imkanı sağlayabileceğini ifade etti. Benim kanım, Artvin'de yapılmakta olan bütün barajların bitiminden sonra balıkçılık sektörü en az bin kişiye yeni iş sahası doğuracaktır. Bu da aileleri ile birlikte 4 bin kişi eder. Bunun yanı sıra turizm sektöründe de kayıkçılık, motor gezileri gibi yeni bir iş alanı doğacaktır.''

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 17:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?