27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARTVİN

Artvin bu yıl 54 bin turist bekliyor

Artvin’de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Artvin ve Turizm" konulu bir panel düzenlendi.
Vizyon Sinema Salonu’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Artvin Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Araştırma Görevlisi Dr. Zehra Eminağaoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Altınay katıldı.

Ürün çeşitliliği ve zenginliğiyle Artvin’in alternatif turizmde alternatifsiz il olduğunu söyleyen oturum başkanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, doğal kaynakların değerlendirilmesi halinde turizmin ilin kalkınmasında önemli etken olacağını kaydetti.

Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Altınay ise, dünyada kitle turizminden alternatif turizme doğru bir geçiş yaşandığını belirterek, Artvin’i 2005 yılında 54 bin turistin ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi.

Artvin’in geleceğinin turizmde olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Tüfekçioğlu da, turizm imajı oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Zehra Eminağaoğlu da sunumunda, Artvin’de turizme kaynak oluşturan yöresel değerler konusunda bilgi verdi.

Bu arada, salonda Artvin Orman Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Özgür Eminağaoğlu ve Araştırma Görevlisi Dr. Zehra Eminağaoğlu tarafından hazırlanan "Evler-Çiçekler ve Artvin" adlı fotoğraf sergisi de açıldı. Sergide, eski Artvin evleri ile yörede yetişen endemik çiçeklere ait 45 fotoğraf yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 17:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?