19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Artvin' in geleceği değişecek

Artvin Valisi Cengiz Aydoğu, yapımı süren ve yapılacak barajlar hakkında Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinden brifing alarak, barajlar sonrasında oluşacak Artvin için her kesimden destek istedi.
DSİ toplantı salonunda verilen brifinge, Vali Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Emin Özgün, DSİ 26. Bölge Müdürü Dr. Ahmet Hamdi Alparslan, Yusufeli Kaymakamı Cahit Çelik, Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özçelik ile DSİ yetkilileri katıldı. Sunum sonrası bir değerlendirme yapan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, baraj yapımı sebebiyle ilçeler arasındaki ulaşımın bir sorun olarak ortaya çıktığını, bunun çözümü için gerekirse uluslararası destek alınabileceğini ifade etti. Vali Aydoğdu, "Barajlar sonrası nasıl bir Artvin olacağını hayal edelim, düşünelim. Halkımızın kafasında olan kuşkularını gidermek için ilçelere maketler ve slayt gösterileri sunalım. Ama önceliğimiz ise yollardır. Yollar, yörede yaşayan insanlar için sıkıntı doğuruyor, sorunu gidermek için yapılan yolların ve yapılacakların yeniden gözden geçirilmesi için bir komisyon kurulmalı. Barajlar sonrasında oluşacak Artvin için herd kesimden destek bekliyorum" dedi.
Yargıtay kararının beklenmesine geçilen Yusufeli Barajı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Sağlam da "Yusufeli Barajı ortadan kalksın, alternatif olan, 3'lü Oltu, Artvin ve Kirazlı barajları yapılsın. Yusufeli İlçesi'ni muhafaza edecek bir başka projeye bir diyeceğimiz yok. Yol ağlarının yüzde 85'inin yok olması, en iyi tarım alanlarının yok olması ve bir ilçenin tarihe gömülmesine karşıyız. Çözüm olan 3'lü alternatif projede karar kılınsın. Bizim de temel hedefimiz, devletimizden isteğimiz de budur. Yusufeli'nin yerinde kalması için mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.
Öte yandan, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, göreve atandıktan sonra ilk ziyaretini Yusufeli İlçesi'ne yaptı. İlçe Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Aydoğdu, Kaymakam Cahit Çelik'ten Yusufeli'nin sorunlarını slayt eşliğinde anlattı. Vali Aydoğdu, Yusufeli Barajı ile ilgili sorulan bir soru üzerine, "Barajla ilgili en az bilgisi olan benim. Dün bu konuda brifing aldım. Yusufeli'deki doktor meselesine el atacağız. Ancak gündemin ilk maddesi Yusufeli'nin baraj meselesidir" dedi.
Vali Aydoğdu, ilçede daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Kar, Hakim Mustafa Çolaker, Belediye Başkanı Yusuf Sağlam'ı ziyaret etti. İlçe Kaymakamlığı'nca yaptırılan Turizm Ofisi'nde incelemelerde bulundu.
.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 22:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?