19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Artvin Valisi Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu

AKP Artvin Milletvekili Orhan Yıldız ile Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunan Vali Orhan Kırlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yapmakta olduğu projenin gelecek yılda işlerliğe kavuşturulacağını ve Sarp Gümrük Kapısı’nın amacına uygun bir şekilde işlevinin sürdüreceğini söyledi. Sınır ticaretinin yeni gelişmeleri için proje çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Vali Kırlı, sadece Artvin’e mahsus ve Erzurum’da ilintili olmak üzere bir sınır ticaret merkezinin kurulmasının kesinlik kazandığını ifade etti.


AKP Artvin Milletvekili Orhan Yıldız ise , Cankurtaran Tüneli’nin Artvin için çok önemli olduğunu belirterek önümüzdeki yıl içerisinde mutlaka planlanması ve bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti. Milletvekili Yıldız, baraj suları altında kalacak Karşıköy Çay Fabrikası’nın yeni yeri için iki yıldır teklifte bulunduğunu vurgulayarak, "Bu konunun 2005 yılında programa alınması için Başkan Yardımcısı Şener’e teklifte bulundum ve programa alınacağını söyledi" dedi.

Milletvekili Yıldız, Başbakan Erdoğan’ın Gürcistan ziyaretiyle ilgili de şu bilgileri verdi: "Gürcistan bizimle kültürel ilişkileri olan bir ülkedir. Devam eden karşılıklı ikili ilişkilerde bazı sorunlar var. Sınır ticaretlerin uygulanmaya geçilmesi için kanun çıkarıldı ancak halen uygulanmaya geçirilemedi. İnşallah Başbakanımızın görüşmelerden sonra Gürcistan da hazır olursa ülke ekonomisi için önemli bir gelişme olacak."

iha-artvin
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 13:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?