19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Artvin'de muhtarlara seminer

Artvin Valiliği ve Artvin Barosu işbirliğiyle muhtarlara eğitim semineri düzenlendi.
Artvin Barosu Salonu'nda dün düzenlenen seminere Artvin merkez ilçeden 7 mahalle ve 36 köy muhtarı katıldı. Seminere yönetici-panelist olarak katılan Artvin Valisi Orhan Kırlı konuşmasında, demokratik süreçte muhtarların devlet kurumlarının en temeli olan köy ve mahalle birimlerinin başında görev yaptıklarını belirterek, devletin hemen hemen her fonksiyonunun muhtarlıklarla ilişkili olduğunu söyledi. Devletin bir kurallar bütünü olduğunu ifade eden Vali Kırlı, herkesin bu kurallara uymak zorunda olduğunu ve kaos doğmaması için bu kuralların düzgün işletilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Kuralların çok iyi bilinmesi gerektiğini belirten Kırlı, "Kanunları, yönetmelikleri, anayasayı, uygulamakta olduğumuz hükümet emirlerini çok iyi bilmemiz, doğru uygulamamız lazım. Ancak böylelikle bir hukuk devleti ortaya çıkar. Hem işlerimizin verimliliği açısından, hem hukuk devleti nizamını gerçekleştirmek açısından bu kuralları bilmek ve uygulamak gerekir. O açıdan bu tür eğitim programlarının mutlaka yararı olacaktı. Değerli arkadaşlarım, öğrenmenin sonu, yaşı yoktur. Bu seminerde yeni seçilen muhtarlarımız konuları tanıyacaklar, eski muhtarlarımız da bilgilerini tazeleyeceklerdir. Kapımız her zaman sizlere açık olacaktır. Görevinizi yaparken hukuk çerçevesinde vatandaşlarımızın haklarını korumanızı sizlerden özellikle istirham ediyorum. Köylerimizin ve mahallelerimizin kalkınması ve gelişmesi için devlete yardımcı olmanızı sizlerden bekliyorum" diye konuştu.
Seminerin sabahki bölümünde Mahalli İdareler Müdürü Nuri Altptekin köy ve mahalle idaresi, muhtarlar ile ihtiyar meclislerinin özlük hakları; Vali Yardımcısı Necmi Akman muhtar ve ihtiyar heyetine ait diğer görevler; İl Özel İdaresi Bütçe ve Plan Müdür Vekili Beşir Akgün ise köy idaresi personeli, köyün gelir ve giderleri, bütçesi ve köy malları gibi konularda muhtarlara bilgi verdi.
Öğleden sonra ise Artvin Barosu Başkanı İzzet Varan, muhtar suçları, muhtarlarla ilgili yasa ve muhtarların adli yetki ve sorumlulukları hakkında kapsamlı bilgi verdi. Seminerde daha sonra Artvin Barosu'ndan bir avukat CMUK ve sanık hakları ile avukat tutarak dava masraflarını karşılayacak ekonomik durumu olmayanların yararlanabileceği Adli Yardım kuruluşlarının görevleri nedeniyle karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgiler verdi.
ARTVİN - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 15:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?