28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Artvin'in sorunları masaya yatırıldı

Artvin Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda, ilin çözüm bekleyen sorunları görüşüldü.

Toplantıya Vali Cengiz Aydoğdu, AK Parti Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cantürk Gümüş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda, valiliğin tespit ettiği öncelikli sorunları anlatan Vali Cengiz Aydoğdu, Artvin'e atandığı günden bu yana genel anlamda sorunların azalmakla birlikte, devasa yatırımlarla birlikte yeni yeni sorunların da ortaya çıktığını ifade etti. Vali Aydoğdu şunları kaydetti:

"Türkiye'nin pek çok yeriyle kıyaslandığında çok büyük kamu yatırımları var. Artvin'in çevresi süratle değişiyor. Elbette pek çok sorunlar hallediliyor ama yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Artvin aldığı yatırımların büyüklüğü nispetinde süratle sorunları aşıyor, ancak bu sorunlardan kurtuluyor anlamında değil. Yeni sorunlar çıkıyor. Çünkü bu tabiri bilerek ve ağırlığıyla kullanıyorum, bütün coğrafya olarak Artvin yeniden inşa ediliyor" Artvin'in öncelikli sorunlarını sıralayan Aydoğdu, "Artvin şehir merkezine alternatif geçişin sağlanacağı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne önerdiğimiz Borçka'dan gelirken ikinci viyadükten bir alternatif bay-pas yapılması. Bu, Artvin için hayati bir önemdedir. Artvin şehrine aşağıdan girişin hem Borçka Barajı'nın kuyruk suyu itibarıyla hem Deriner Barajı'nın gövdesi itibarıyla düzenlenmesi, bunun planlanması Borçka Barajı'nın yatırım planlanması esnasında yapılabilirmiş ancak, o treni kaçırmışız Artvin olarak. Deriner Barajı'nın yatırım planlamasında da yapılabilirmiş o treni de kaçırmışız, şimdi bu yeni bir planlama her iki barajın bütçesinden de yapılamıyor. Yeni bir planlama, yeni bir yatırım, yeni bir tahsisat gerektiriyor. Artvin için de çok önemli. Yani Artvin'in şehir olarak görülmesi, belediyemiz ile valiliğimizin de doğrudan görev sahasına giriyor. Bizim orda şu an lif-levha sahasını üniversiteye verdiğimiz arazi, Karayolları arazisi, İl Özel İdaresi'nin arazisi ve hem Erzurum'dan gelen hem Borçka'dan gelen yolun bir oryantasyonu gerekiyor, güzel bir peyzaj açısından. İl devlet ve karayolu inşaatları var. Artvin'de karayolu dendiğinde, Arhavi'den Hopa'ya kadar, onun dışındakilerin tamamı standart dışı arkadaşlar. Bunu ben Bayındırlık Bakanı ile Karayolları Genel Müdürümüz'e anlattım. Bu sıkıntılar hep barajlara endekslenmiş. 'Barajlar yapılsın şöyle olacak, barajlar yapılsın böyle olacak.' Belki de Artvin, Türkiye'nin en doğusunda olduğu için sırayla geliyor, inşallah sırada bize gelecek inşallah" diye konuştu.

Üniversitenin altyapısı konusuna da değinen Aydoğdu, "Bu sene ayrılan ödenek 2.5 Milyon YTL. Bunun artırılması için milletvekilimizden girişimlerini bekliyoruz. Bizim için hayati önemde. Orta Mahalle'de bulunan yurt sorununu da çözmek üzereyiz. Vakıflar Genel Müdürlüğü orayı onarılması için ihaleye çıkıyor" dedi.

MİLLETVEKİLİ ÇOLAK: "HİZMET AKSIYORSA BECERİKSİZLİK VAR"

Hizmetlerdeki aksamanın becerisizlikten kaynaklandığını savunan AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak da, Artvin'in sorunlarını çözmek için elbirliğiyle hareket edileceğini ve gücünün yettiği oranda çözmek için çalışacağını belirtti. Çolak, şunları kaydetti:

"Bizim amacımız üzüm yemek. İlimize, ilçelerimize, köylerimize gelecek yıl içerisinde en iyi hizmetleri nasıl alabiliriz. Sizler nasıl yardımcı olursunuz, bizler nasıl yardımcı oluruz. Türkiye genelinde bir pasta var. Bütçeyi bir pastaya benzetirsek bu pastadan ilimize hakkı olan kaynakları, imkanları en iyi şekilde nasıl getiririz, bunun hesabını yapacağız. Bunun dışında başka hesabımız zaten olamaz. Bunu yaparken de ilimizde valimiz, kaymakamlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız ve bütün kurum amirlerimiz ve millet vekillerimizde dahil olmak üzere kimin buna bir katkısı olursa biz ona teşekkür ederiz."

Toplantının son bölümünde ise kurum müdürleri, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 21:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?