28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Ayaklı kan bankası

Artvin'de Kızılay'ın kan bağış istasyonunun bu seferki gönüllüleri SSK İl Müdürlüğü personeli oldu. Personelin gönüllü olarak kan bağışında bulunduğu Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü'nün girişinde stand kuruldu.

Artvin Kızılay Kan Alma Birimi'nden Dr. İ. Sinan Uncuoğlu, SSK personeline kan vermenin sağlık açısından önemi üzerine bilgiler verdi. Uncuoğlu, "Artvin ve ilçelerinde çok gönüllülerimiz var. Bunların arasında aynı kişinin 10-20 kez kan verdiğini görüyoruz. Kan vermek hem sağlık için önemli, bir de hayat kurtardığını eklersek bundan büyük mutluluk olmaz" dedi.

SSK personeli olan ve 15 kez kan bağışında bulunan Ebubekir Çelebi de, "Kan vermek, gerek sağlık açısından gerekse iş açısından ve besin açısından çok yararlıdır. Kilo alındığı söyleniyor, ilk 15 gün biraz yiyeceklere saldırgan oluyorsun ama ondan sonra eski haline dönüyorsun. Bir gün bana biri 'Kan verirken ne kadar alıyorsun?' dedi ve o söz beni çileden çıkardı. O kişiye çok kızdım. İnsan kanı para ile ölçülmez. Vatan için kan döken, can için kan verenle ölçülür" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 15:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?