19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Bakan Çelik memleketi Artvin'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere memleketi Artvin'e geldi.


Bakan olduktan sonra ilk kez memleketi Artvin'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ilk olarak Artvin'in Arhavi ilçesinde bulunan Arhavispor Sosyal Tesisleri'nin açılış törenine katıldı. Açılışını yaptığı tesiste öğle yemeği yiyen Çelik, tesis çıkışı önünü kesip tulum çalan bir kişinin tulumuna 50 YTL para taktı. Çelik daha sonra Artvin'in Borçka ilçesinde Halkbank Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Törene ayrıca Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, CHP Artvin Milletvekili Mehmet Arifağaoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Halk Bank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.


Burada bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik, toprağı geniş olup bayrağı ile derdi olanlar olduğunu belirterek, "Bizim siyasetteki varlığımızın sebebi hizmettir. Bu topraklardan çıkan insanların zaten başka derdi olmaz. Çünkü yokluğun ne olduğunu biliriz. Ekmeğin nasıl kazanıldığını iyi bilirler. Onun için buradan çıkan insanlar insanın, toprağın ve bayrağın kıymetini iyi bilirler. Bizim toprağımız geniş değil ama gönlümüz geniş. Belki toprağımız geniş değil ama sevgimiz, merhametimiz geniş. Toprağı geniş olur merhametsiz olur. Toprağı geniş olur bayrağı ile derdi olur. Bu acıları da bu millet yaşıyor. Ama inşallah sizlerin yükselttiği sesler tüm bu olumsuzlukları inşallah bir bir ortadan kaldıracak. Dayanışmadan birlikten bütünlükten ayrılmamamız gerekiyor. Ufak tefek itilafların zamanı değil. Birlik ve dayanışma zamanı olduğunu bilmemiz gerekiyor" dedi.


Dünyada yaşanan ekonomik krizden Türkiye'nin etkilenmemesinin söz konusu olamayacağını belirten Bakan Faruk Çelik, "Dünya gerçekten çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya. Amerikanın borcu 30 trilyon dolar. Yılda topladığı tüm gelirler 14 trilyon dolar. Topladığı tüm gelirlerin iki katı borcu var. Buda 10 trilyon dolar kredi vermişler vatandaşta aldığı bu konut kredilerini geri ödeyemiyor. Şimdi 10 trilyon dolardan dolayı sarsıntı var. Böyle büyük bir sallantı var. Bu sallantı dünyayı sarsıyor. Bizim
bundan etkilenmememiz söz konusu değil. Ama 2001 yılında aynısı yaşandı. 2001 dönerse bizimde finansımızın battığı, bankalarımızın battığını görürüz. Biz bazı önlemler aldık. Şimdi görüyoruz ki bankalarımız sağlam. Bu önemli bir şey. Devletin hesabı kitabı sağlam. Bu çok önemli bir şey. Ama temenni ediyoruz ki bu kriz uzun süreli olmasın" diye konuştu.


Çelik ayrıca zarar eder durumdaki Halk Bankası'nın kar eder duruma geçtiğini ifade ederek, "Halk Bank'ın geçmişine bakıyoruz. Geçmişle mukayese edilemeyecek durumda. 500 trilyon zarar eden bir Halk Bank şimdi 1.2 katrilyon kar eden bir Halk Bank var. Bu duruma nasıl geldi biliyormusunuz. İçinizden çıkarttığınız bir delikanlı sayesinde geldi. 500 trilyon zarar ederken, satsanız satılmaz derken şimdi yüzde 25 hissesi 2 milyar dolar olan bir Halk Bank haline geldi. Demek ki bu topraklardan bu ülkenin fedaileri çıkıyor. Şu parti bu parti değil. Hizmet kadroları her zaman kendilerini belli eder. Menfaat kadroları da her zaman kendilerini teşhir eder" şeklinde konuştu.


Bakan Çelik konuşmasının ardından banka şubesinin açılışını yaparak Artvin il merkezine hareket etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murgul'lu IP: 81.213.77.xxx Tarih : 7.11.2008 08:59:16

Memlekeine hoşgeldin sayın bakanım , sosyal ügvenlik kurumunun bakanı olarak - DAMAR - beldesinde bulunan maden işletme tesislerinin incelenmesini talep ediyoruz 12 saat çalıştırılan ve asgari ücret alan gençlerimiz hiçbir sosyal hakkı olmayan gençlerimiz işverenin canı istediği zaman haksız yere işten çıkartılan gençlerimi lütfen hep birlikte buralarda gençlerimize yapılan haksızlıkların önüne geçelim lütfen sadece ve sadece kurallara uyup uyulmadığını kontrol için müfettiş görevlendirin bu millete bu gençlere yapılan haksızlıkları ortadan kaldıralım. tekrar hoşgeldiniz der çalışma hayatınızda başarılar dilerim.