28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Bakan Yıldırım Artvin'de

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha önce 7 tür iş yapan PTT'nin bugün 100 tür iş yaptığını, maaş ödemekte zorlanan kurumun bugün 200 trilyon artıya geçtiğini söyledi. 

Bir dizi inceleme ve temasta bulunmak üzere dün gece Ardahan'dan Artvin'e gelen Ulaştırma Bakanı Bakan Yıldırım, bu sabah Vali Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Vali Cengiz Aydoğdu'dan ilin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Yıldırım, burada hükümetin icraatlarını anlattı. Artvin'in, barajlar şehri bir il olacağını anlatan Bakan Yıldırım, buradan Belediye Başkanı Emin Özgün'ü ziyaret etti. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Yıldırım'a burada AK Parti İl Başkanı Ahmet Özçelik, elindeki maket iki çift öküzü hediye ederken, "Bizim fabrikamız yok, sadece bunları ancak üretebiliyoruz" dedi. 

Parti il binasından sonra İnönü Caddesi üzerindeki PTT Bank binasını hizmete açan Bakan Binali Yıldırım, "1995 yılına kadar PTT ile Telekom beraber çalışıyordu. 1995 yılında bu 160 yıllık tarihi olan kurum yol ayrımına geldi. Telekom kısmı ile posta kısmı birbirlerinden ayrıldı. Çünkü teknoloji gelişiyordu. Telefon işi yavaş yavaş bilişim teknoloji işlerine, bilgisayara, cep telefonuna, internete doğru açılım yapıyor. 

Buna mukabil posta hizmetlerinde yıllardan beri ülke insanının mutluluğunu, acılarını taşıyan zihinlerde acı tatlı hatıralar olan bu kurumda sadece posta hizmetleri ayrı bir organizasyonda devam etmeye karar verdik. Ancak yıllardan beri süren o haberleşme mektup yazma, telgraf çekme, alışkanlıklarımız yavaş yavaş kaybolduğu için PTT de zayıflamaya, güç kaybetmeye başlamıştı. Bu durumda hizmetlerini vatandaşın beklediği şekilde vermek bir yana kendi maliyetlerini de karşılamakta zorlanır hale geldik. 

Buna bir çare bulmamız gerekiyordu. Çünkü bizim hükümetimizin en öncelikli hedefi vatandaşına hizmeti en kaliteli şekilde götürmek, bu hizmeti de götürürken kamuya vatandaşa yük olmamak. Hem ayakta duracaksınız hem de hizmeti en iyi şekilde, en sağlam şekilde vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Bizim anlayışımızda 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesi, düşüncesi vardır. Bu düşüncenin tezahürü olarak 2004 yılında PTT Bank diye bir proje geliştirdik. Bu projenin ölçüsünden 2000- 2001 kriziyle birlikte bu ülkede 50 civarında ilçemizde, 800'e yakın beldemizde bankalar şubelerini kapatmak zorunda kaldılar.

 Peki vatandaşımızın bankalarla ne işi vardı. Telefon faturasını yatırmak, elektrik faturasını yatırmak, vergisini yatırmak, emekli maaşını alacak, gurbetteki evladına, öğrencisine para gönderecek. Askerdeki çocuğuna para gönderecek. Dışarıdan para gelecek bütün bunların yapılması için kilometrelerce uzağa en yakın banka olan ilçeye veya şehre gitmek zorunda kalınacak. Hem zaman kaybı hem de para kaybı. 2003 yılında bir ayda bizden vatandaşımız ülke çapında 4 bin noktaya iş görmek için, para yatırmak için, havale yapmak için, mektup, telgraf göndermek veya almak için 2 milyon vatandaşımız bir ayda ziyaret yapıyordu. Peki 2006 yılında ne olmuş ona bakalım. Bu sayı 16 milyona çıkmış. Herhalde vatandaşımız memnun olmasaydı PTT'ye zamanlarını kaybedip de ziyaret yapmazlardı" diye konuştu. 

PTT' nin vatandaşın beklediği hizmeti sağladığını ifade eden Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: 

"PTT bu anlamda vatandaşın beklentisini karşılamaktadır. Bu nasıl olmuştur, vefakarca çalışan PTT çalışanları sayesinde oldu. 2004 Mart ayı itibarıyla yurt çapında otomasyona PTT işyerlerini süratle açma kararını verdik ve kurumlarda da bu arada anlaşmaların yapılmasını gerçekleştirdik. Sadece 7 kalem iş yapan PTT aynı personeli, aynı kadrosu ile aynı imkanlarıyla hatta birazda azalan personel sayısıyla 5-6 bin personelde düşme oldu. 100'e yakın işlem yapar hale geldik. Personel giderleri yüzde 87-90'a ulaşmış bir PTT'den bugün personel maaşlarını ödeyen, üstüne de 200 trilyon artıya geçmiş bir PTT'ye kavuşmuş bulunuyoruz."
Bakan Yıldırım, Polisevi'nde verilen yemek sonrası helikopterle Trabzon'a hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 00:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?