19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Bayraktutan'dan Fransa'ya tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Uğur Bayraktutan, Ermenilerin Artvin'de de büyük zulümler gerçekleştirdiğini söyledi. 

Fransa'nın dün mecilisinde kabul ettiği sözde Ermeni soykırımının suç sayılmasını inkar eden yasa ile ilgili bugün basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Uğur Bayraktutan; "Dedelerimiz, ninelerimiz bize yıllarca Ermenilerin kendilerine yaptığı zulümü anlatmışlardır." dedi 

Parti il binasında düzenlenen basın toplatısında aydınlanma devriminin önderleri Voltaire ve Montaguieu'yu yetiştiren Fransa'nın bu tutumunun en basit anlatımla aymazlık ve ihanet olduğunu söyleyen İl Başkanı Bayraktutan "Düşünce özgürlüğünün vatanı olduğunu iddia eden Fransa'nın meclisinde antidemokratik olduğuna yürekten inandığımız Ermeni ooykırımını tanımlayanlara ceza öngören yasa tasarısı büyük bir oy çoğunluğuyla kabul edildi. Türkiye'ye Türk Ceza Yasası'nın 301. maddesini gerekçe göstererek ifade özgürlüğü konusunda ders vermeye kalkan Avrupalı dostlarımızın, ifade özgürlüğüne ağır darbe niteliğinde olan Fransa meclisinin bu kararı karşısında ne yapacağını merakla bekliyoruz. Bizce bu karar gerek Fransa için gerekse dünya kamuoyu için bir utanç kararıdır." diye konuştu. 

Başkan Uğur Bayraktutan, 15 Temmuz 1915 tarihinde Diyarbakır Lice'de öldürülen ve yine 23 Temmuz 1915 tarihinde Diyarbakır'ın Hızırilyas Köyü'nde katledilen kadın ve çocuk yüzlerce Türk'ün fotoğraf ve belgeleri bizim arşivlerimizde olduğu gibi Dünya ve Avrupa arşivlerinde olduğuna dikkat çekerek, bu zulümü yaşayan yerlerden birinin de Artvin olduğunu söyledi. 

Uğur Bayraktutan şunları kaydetti; "Dedelerimiz, ninelerimiz bize yıllarca Ermenilerin kendilerine yaptığı zulümü anlatmışlardır, hiçbir temeli olmayan 24 Nisan 1915 sözde 'Ermeni Soykımı' tarihen gerçek dışı ve hayal mahsulü olan bir iddiadır, soykırım iddiasını tarihi zemine dayandırmak mümkün değildir."

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 09:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?