28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

BİMER'e 580 başvuru yapıldı

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, 2007 yılında Alo 150 Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvuran 580 vatandaşın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, yaptığı açıklamada, coğrafi ve yönetişimsel uzaklığı ortadan kaldırmak, iletişim kanallarını çeşitlendirmek ve daha iyi bir yönetişim sağlamak için Şubat 2006'da Bakanlıklar ve Valilikler bünyesinde kurulan BİMER'in, hizmete girdiğini kaydetti.

BİMER'in, vatandaşın denetim gücünün artırılmasına büyük ölçüde işlerlik kazandırdığı kaydedilen Vali Aydoğdu, şunları söyledi:"Artvin’de geçen yıl BİMER'e başvuran 580 kişi, işlemlerini elektronik ortamda veya telefon gibi etkin ve çağdaş iletişim seçeneğini kullanarak her aşamada takip etme fırsatını elde etmiştir. Başvuruda bulunan vatandaşların dilekçeleri görevlilerimiz tarafından hiç bekletilmeden ilgili kurumlara iletildi. Başvuru sahiplerine en kısa zamanda olumlu ya da olumsuz cevap verildi."dedi.

BİMER’e yapılan müracaatların çoğunu, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların oluşturduğunu ifade eden Vali Aydoğdu,”Kendilerine doğrudan parasal yardım yapılmasını isteyenler ile ilde devam eden barajlar nedeniyle yol sorunu, elektrik kesintisi, kendisi ya da bir yakınına Başbakanlıkça ve valiliklerce iş bulunmasını isteyen vatandaşlar oluşturdu. Bizde kendilerine yardımcı olmaya çalıştık.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?