19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Boğa sahipleri birbirine girdi

Artvin'de yapılan boğa güreşlerinde, arenada kapışan boğalarının yenilmesini kabul edemeyen boğa sahipleri birbirine girdi.

Artvin'de bu yıl ilk defa düzenlenen Melo Kaledibi Sıtkı Kahvecioğlu İnsan ve Boğa Güreşleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Melo köyü Kaledibi mevkiinde 2 gün süren şenliklerin son gününde, Artvin ve çevre illerden getirilen boğalar arenaya çıktı.

Yaklaşık 2 bin kişinin yağmur altında izlediği boğa güreşlerinde, 78 boğa birincilik için mücadele etti. Güreşler büyük mücadeleye sahne olurken, sahiplerinin gayretlendirdiği boğalar zaman zaman arenanın dışına çıkarak izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Güreşlerde boğalarının yenilmesini kabullenemeyen ve sonuçlara itiraz eden boğa sahipleri kavgaya tutuşurken, olaylar jandarma ekiplerinin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Güreşler sonunda Burhan Yıldırım'a ait boğa baş boğalığı kazanırken sahibine de 4 bin 500 YTL para ödülü verildi. Ayrıca güreşlere katılan boğaların sahiplerine de 50'şer YTL olmak üzere güreşlerde toplam 23 bin YTL para ödülü ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Festivalin düzenlenmesine katkı sağlayan iş adamı Sıtkı Kahveci, bu yıl ilki düzenlenen Melo Kaledibi Sıtkı Kahvecioğlu İnsan ve Boğa Güreşleri Festivali'nin başarılı geçtiğini belirterek gelecek yıl yapılacak festivale herkesin katkı yapmasını istedi.

Boğa güreşlerini Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu ile çok sayıda kişi izledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?