28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Borçka Barajı’nda balık katliamı

Artvin'de yapımı tamamlanarak su tutulmaya başlayan Borçka Barajı gölünde bilinçsizce balık avlanması yapıldığı belirtildi. 

Doğu Karadeniz Bölgesel Av temsilcisi ve Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Necmi Asuman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Borçka Barajı’nda su tutulmasından sonra gölde bazı balık avcıları şuursuzca ve bilinçsizce avlanmaya başladılar. Maalesef bu avlanma barajdaki balık neslinin yok olması demektir." dedi. 

Baraj gölü suyunun Artvin merkez Çayağzı Mahallesi’ne kadar ulaşması nedeniyle eline oltasını ve paraşütünü, balık yakalama malzemesini alan bazı vatandaşların bilinçsiz bir şekilde avlanmakta olduklarını tespit ettiklerini ifade eden Asuman," Yaptıkları işin suç olduğunu bilseler baraj gölüne sıkışmış olan o balıkların hepsini katletmeye çalışmazlar. Orada gördüğüm manzara gerçekten çok korkunçtu tam bir balık katliamı vardı. İnsanlar tuttukları balıkları çuvallarla ve kasalarla hazine bulmuş gibi evlerine taşıdığını gördük. Buna bir önlem alınması gerekiyor. Sürdürülebilirlik ve etik ilkesiyle bu vahşete son verilmelidir. " dedi. 

Balık avlamanın yasal boyutu olduğunu söyleyen Asuman," Bu tür avlanmaların amatör sportif avcılığı ile de alakası yoktur. İnsanların balıkları ellerinde germe ağla yakalamaya çalıştıklarını gördük. Bu da su ürünleri avcılığını düzenleyen 2006-2008 Av Dönemine Ait 37/2 Numaralı Sirkülerinin dördüncü bölüm madde 10 ( 1) Parakete haricindeki her türlü olta takımı ve yemlik uzatma ağı ile iç sularda amatör avcılık yapılabilir. Olta uçuna ağ ( paraşüt vb.) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır." diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 11:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?