19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Borçkalı avcılara belge

Artvin'in Borçka İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen kursa katılan avcılar törenle belgelerini aldı. 

Törene Kaymakam Hüseyin Gökdemir,Belediye Başkanı Oral Küçük, Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz, Emniyet Amiri Yakup Altıntop, Halk Eğitimi Müdürü Yusuf Bülbül, Avcılar Dermek Başkanı Kemal Saraç, Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Nejmi Asuman ile daire müdürleri ile avcılar katıldı. Orman İşletme Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen törende belgelerini alan avcılar, avlanan dağ keçisinin etiyle yapılan kavurmadan tattılar. 

Borçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bülbül, 42 saatlik avcılık kursunu tamamlayan 42 kişiye belgelerinin dağıtıldığını söyledi.
Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz da törendeki konuşmasında “Ekolojik dengenin sağlanabilmesi ve yaban hayatı kaynaklarının sürdürülebilir yöntemlerle korunması ile mümkün olur. Dengeli ve etkili bir koruma ile ancak bu dengeyi sağlayabiliriz “ dedi. 

Kaymakam Hüseyin Gökdemir de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dünyada yaban hayatına en çok zarar veren bizleriz. O kadar şuurlu varlıklar olmamıza rağmen, beraberce yaşadığımız bu dünyada diğer türleri acımasızca yok edebiliyoruz. Geçmişte avcılık, barınma ve giyinme ve beslenme ihtiyacından dolayı bakılıyordu. Ama günümüzde öyle bir seviyeye geldi ki, artık insanlar sadece zevk için vahşi duygularını tatmin etmek için acımasızca kıyım yapmaktalar ve hatta cinayet işlemektedirler”
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?