28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Borçkalı kadınlar arıcı oldu

Artvin'in Borçka İlçesi'ne bağlı Camili köyünde TEMA Vakfı öncülüğünde başlatılan çalışmalarla bayanlar arıcılık yapmaya başladı. 

TEMA Vakfı'nın, Camili'de inşa ettiği konuk evinin alt katında oluşturulan laboratuvarda kraliçe ve süper anne arı üretimi yapılıyor. Ziraat teknisyeni Şafak Gezer, sahada kovanları kontrol ederken arıların canını yakmasına aldırış etmediğini, aksine zevk aldığını belirterek, Kafkas ırkı arıların yöre ekonomisine önemli miktarda katkı sağladığını bildirdi. 

Öte yandan, yöredeki bayanların aracılığa ilgisi her geçen gün artıyor. Mine Özdoğan isimli bayan, polen üretimi yaparak piyasaya sürüyor. Arı polenlerinin bir çok hastalığa iyi geldiğini anlatan Özdoğan, ürettiği polenleri hazırladığı reyonda satışa sunuyor. Özdoğan, "Bu projeye önceleri soğuk bakıyorduk, tereddüt ettik ama şimdi kazanıyoruz. Bizim için bir sektör oldu. Bir şeyler yapmak, üretmek zor. Zaten bu ülkenin sorunu da o. Hep hazıra konmak, kamuda masa başında iş aranıyor. Bir şeyler üretmek lazım. Arıcılığın bayanlara maddi anlamda çok büyük faydası oldu. Tarlalarda çalışmak yerine daha faydalı bir iş yapma imkanı oldu. Bayanlar tarlalardan artan zamanda evde boş oturuyorlardı. Şimdi hem evlerindeki işi yapıyor ve hem de arıcılık yaparak kazanıyorlar" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 17:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Emin MERCAN IP: 85.107.107.xxx Tarih : 24.06.2006 00:18:14
Camilili hanımlara başarılar diliyorum.Açtıkları yolda buğün zorluklar olsa da başarı öykülerinin anlatıldığı zaman çok uzak değil... Orman Bölge Şefi...eskisi tabi ki..