28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Borçka'nın sorunları tartışıldı

Artvin'in Borçka İlçesi'nin sorunları, düzenlenen toplantıda ele alındı. 

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya, il ve ilçe daire müdürleri, muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşların yanı sıra Vali Cengiz Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırkaya, Kaymakamı Ogün Bahadır, Belediye Başkanı Oral Küçük, Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

Görüşmelere geçilmeden önce bir konuşma yapan Vali Cengiz Aydoğdu, kamu hizmetinde esas olanın dürüstlük ve samimiyet olduğunu ifade ederek, "Birbirimize karşı dürüst ve samimi olacağız. Yaptığımızı yaptık diyeceğiz, yapamadığımızı da yapamıyoruz diyeceğiz. Artık söylenecek söz kalmadı. Artvin'deki, Borçka'daki, Borçka'nın her hangi bir köyündeki bir problemin çözümü için sözle alınacak bir mesafe kalmadı. Bunları yeterince konuştuk. Bunun için dürüst ve samimi olarak artık iş yapacağız. Yapamıyorsak da bunu açıkça vatandaşımıza itiraf edeceğiz" dedi. 

Toplantıda daha sonra kurum amirleri, kendi çalışmalarıyla ilgili ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Muhtarlar ve vatandaşlar da yaşanan sıkıntıları ve sorunları dile getirerek çözüm talep ettiler. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, KÖYDES kapsamında Borçka'ya 5 Milyon 051 bin YTL kaynak sağlandığını belirterek yol, su gibi köy alt yapı eksikliklerinin tamamlanması için çalışıldığını kaydetti. DSİ 26. Bölge Müdürü A. Hamdi Alpaslan ise Borçka Barajı ve HES'nın yapımının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Baraj santrali ile ilgili bütün çalışmalar tamamlanmıştır ve baraj her an üretime geçecek durumdadır. Ancak Borçka- Artvin yolu henüz bitmemiştir. Bu yıl sonuna kadar çalışmaları ikmal etmeyi planlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda 94 Milyon YTL ödeneğimiz bulunmaktadır. Yolun tamamlanması için ek ödenek istedik. Viyadük ve tünellerde çalışmalarımız devam ediyor. Yolların yapımını bu yıl sonuna kadar ikmal edip barajda elektrik üretimine geçmeyi planlıyoruz" dedi. 

Yol çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karayolları 10'ncu Bölge Müdür yardımcısı Ali Ateş,17.1 Milyon YTL proje bedeli olan Borçka-Muratlı yolunda 15 Milyon YTL harcama yapıldığını belirterek, bu seneki 2 Milyon 500 Bin YTL ödenekle bu yolun asfalt kaplama olarak bitirileceğini söyledi. Hopa Cankurtaran tüneliyle ilgili ise 8 alternatif proje hazırlandığını ifade eden Ateş, bu alternatif projelerin uzunluğunun 3bin 700 ile 5 bin 200 metre arasında değiştiğini, daha çok 3 bin 700 metre üzerinde durulduğunu kaydetti. Bu projenin kabul edilmesi halinde yapılacak tünel ile yolun 6 kilometre kısalacağını ve 350 metrelik de bir kod avantajı sağlanacağını kaydeden Ateş, böylece bölgede kar mücadelesi sorununun da ortadan kalkacağını bildirdi. 

Toplantının ardından Borçka Barajında incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu ve beraberindekiler, barajın santral ünitesi ve kumanda merkezinde yetkililerden bilgi aldı.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 11:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?