28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Bu da toz eylemi

Artvin'in Borçka ilçesi Murgul karayolu üzerindeki Gündoğdu Agara Mahallesi'nde oturan kadınlar, her gün yoldan kalkan tozların evlerini kirlettiği ve hayatlarını zorlaştırdığı gerekçesiyle yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

Murgul yolunu kullanan kamyon ve otomobillerin neden olduğu toz ve duman yol kenarındaki evlerde yaşayan vatandaşların hayatını olumsuz yönde etkiliyor.

 

Kendi imkanları ile önce hortumla yolu sulamaya başlayan mahalle sakinleri, bu uygulamadan bir sonuç alamayınca bu defa yolu ulaşıma kapatarak eylem yapmakta çözüm aradı.

Mahalle sakinlerinden İlhan Yıldırım, Hatice Cesur, Yusuf Birdal, Hacer Özbay ve Emriye Yıldırım çocukları ile yola inerek yoldan geçen araçları durdurup bir süre yetkililerin gelmesini bekledi.

Polis ekipleri yolun trafiğe açılması için bölgeye gelirken, polis ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük de bölgeye gelirken, vatandaşlar başkandan yolun asfaltlanmasını istedi.

Yoldan geçen arabaların neden olduğu duman ve toz nedeniyle hayatlarının çileye dönüştüğünü belirten vatandaşlar, kendilerine yardımcı olunacağının söylenmesi üzerine eylemlerine son verdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 10:59:20
Güncelleme :22 Mayıs 2008 Perşembe 11:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ORASI MURGUL YOLU IP: 88.228.169.xxx Tarih : 26.05.2008 23:04:51

ARTVİNİN UVEY EVLADI MURGUL İLÇESİ YOLU ASLA YAPILMAZ FABRİKASINDAN EKMEK YEMEYEN KALMADI BU ULKEDE AMA HİÇ BİR ZAMAN DEVLETTEN HİZMET GORMEDİ BU İLÇE DUŞUNUN NUFUSU DAHA 10 YIL ONCE 12 İKEN BİR SAVCILIK KURULMAYAN KAYMAKAMLIĞINIDA YOK ETTİKLERİ FABRİKANIN İDARE BİNASINA TAŞIYAN MURGULUN GELECEĞİNİ YOK EDEN BU ZİHNİYETLER MURGULA ASFALT YOLMU YAPARLAR BİZ UVEYİZ YAA