28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

'Büyük sorumluluklar bizi bekliyor'

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Torul, Çoruh, Üniversitenin yeni kurulduğunu hatırlatarak, "Büyük sorumluluklar bizi bekliyor" dedi.

Bu günlere zor şartlarda gönüllü ve idealist eğitim kadrosu ile ulaştıklarını belirten Torul, Artvin Çoruh Üniversitesi'nin ilk kayıtlarının eğitim fakültesinde yapılması nedeniyle bir çok sorunun da beraberinde geldiğine dikkat çekti. 28 Mayıs 2007 tarihinde 5662 sayılı yasa ile birlikte AÇÜ'nün kurulduğunu belirten Torul, "İlimizde bulunan Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu, Hopa Meslek Yüksekokulu, Arhavi Meslek Yüksekokulu Sosyal Bilimler Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve son olarak da Fen-Edebiyat Fakültesi ile Artvin Çoruh Üniversitesi kurulmuştur" diye konuştu.

Eğitim Fakültesi'nin bu yıl ilk defa mezun verdiğinin altını çizen Torul, şunları söyledi: "Verdiğimiz 38 mezundan 17 öğrencinin öğretmen olarak atanması büyük bir başarıdır. Eğitimdeki başarılarımız ortadadır. Bu günlere zor şartlarda geldik. Gönüllü ve idealist eğitim kadrosu ile amaçlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bundan sonra bizi büyük sorumluluklar bizi bekliyor.Üniversitemizin kurulma aşamasında karşılaşılan fiziki mekan sorunun yanı sıra eğitim kadrosunda eksikliklerimiz var. Buradan Artvin kökenli eğitim elemanlarına seslenmek istiyorum. Gelsinler kendi memleketlerinde hizmet versinler.".

Öte yandan Rektör Yardımcısı Torul, 3-10 Eylül tarihlerinde kayıt işlemlerinin yapılacağını ve bu konuda herkesin duyarlı olmasını istedi. Artvin'in bir eğitim kenti ve yaşanabilir bir il olmasının önemini dile getiren Torul, "Halkın, sivil toplum kuruluşlarının, kamu ve kuruluşlarının kısacası herkesin üniversiteye sahip çıkması gerekiyor" ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 19:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?