28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Çalık Yaylası’nda festival coşkusu

Artvin’in Yusufeli ilçesi Demirköy muhtarlığı tarafından düzenlenen 2. Demirköy Festivali 2 bin rakımlı Çalık Yaylası’nda yapıldı.

Festival için Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Çalık Yaylası’na gelen Demirköylüler gönüllerinde eğlenerek stres atarken, bir yandan da hasret giderdiler.

Yöresel yemeklerin yenildiği ve davul, zurna ve tulum eşliğinde oyunların oynandığı yaylada Demirköylüler yılın yorgunluğunu attılar.

Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, Bursa Demirköy Derneği Başkanı Mehmet Yemenci ve davetlilerin katıldığı festivalde bir konuşma yapan köy muhtarı Mehmet Atıcı “Her köyün böyle bir festival alanı vardı. Bizim de olsun istedik. Burada festivalimizin bu yıl 2.’sini düzenledik. Amacımız köylülerimizi bir araya getirmek, unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimiz hep birlikte yaşatmak ve çocuklarımıza geleneklerimizi öğretmek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 17:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çiftçi IP: 85.103.219.xxx Tarih : 21.07.2008 14:06:27

Bursa da oturan demirköylüler olarak aramızdan şenliğe katılan arkadaşlarımız oldu fakat malesef işlerimin yoğunluğu nedeniyle şenliğe gidemedim.Giden arkadaşlar çok güzel olduğunu söylediler.Emeği geçen tüm arkadaşlara ve muhtarımıza teşekkür ederim.