19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Cami ve Din Görevlileri haftası kutlanıyor

Cami ve Din Görevlileri Haftası Artvin'in Şavşat ilçesinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.


Şavşat ilçe Müftülüğü tarafından hazırlanan etkinlikler çerçevesinde bu hafta içerisinde konferanslar yanı sıra, Kur’an kursları açılışı, vatandaşlara çeşitli hediyeler verilmesi, Kur’an-ı Kerim dağıtılması ve bazı yoksul ailelere çeşitli yardımların yapılacak. Haftada ayrıca, Müftülük çalışmalarına katkıda bulunanlara ve camilere çeşitli şekillerde yardım yapanlara da belge ve plaketler verilecek.
Şavşat Müftülüğü’nün müftülük lokalinde düzenlediği programda İlçe Müftüsü Bayram Karar tarafından katılımcılara cami ve din görevlileri haftası ile ilgili bilgiler sunuldu. Mütfü Bayram Karar : “ "Camilerinize ve imamlarınıza sahip çıkın. Minare görüntüsünden, ezan sesinden uzak bir nesil büyüdüyse o neslin hayatında İslam adına, iman adına, Müslümanlık adına çok ciddi
boşluklar, doldurulamaz eksiklikler oluşur.Camiler, ezan sesleri çok büyük nimetlerdir. Bunların kıymetini bilme adına, camiler ve din görevlileri haftası son derece önem arz etmektedir.“ dedi.


Bugün ayrıca ilçedeki Kur’an kurslarının açılışını da yapacağını belirten Bayram Karar, kadınlara yönelik yapmış olduğu konuşmada Şavşatlı kadınları camilere davet etti. Kadınların vakit namazlarına ve cuma namazlarına camilere gitmeleri yönünde talepte bulundu. Karar; "Peygamber efendimizin mescidinde 'Bab-ı nisa', kadınlar kapısı diye bir kapı vardı, 'Bab-ı rical' erkekler kapısı diye bir kapı yoktu. Bunun önemini bilin."diye konuştu.
Kur’an Kursları açılışı sebebiylede katılan vatandaşların tamamına Kur’an-ı Kerim hediye edildi.Camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle ilçede müftülüğü tarafından hafta süresince bir dizi etkinlikler yapılacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 02:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal karaboğa IP: 212.175.212.xxx Tarih : 2.10.2007 18:14:35

sevgili din atamlarımızın toplanıp bir arada olmaları çok güzel bir şey bir arada olmaları fikir alışverişi açısından bir zenginliktir,