19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

CHP'li vekillerden miting çıkarması

Artvin'in Kafkasör mevkiinde maden çıkarılması çalışmaları, düzenlenen mitingle protesto edildi.

Yeşil Artvin Derneği ve sivil toplum örgütlerince düzenlenen mitingte tepkiler dile getirildi. Madene hayır mitingine, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifaoğlu, CHP'li Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız, Artvin Belediyesi, odalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çeşitli üniversitelerden profesörler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde pankartlarla Atapark önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde otopark önüne kadar yürüdü.

"MADEN YASASI MUTLAKA DEĞİŞMELİ"
Otopark önünde düzenlenen mitingde ilk olarak konuşan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Erdoğan Gazihan, "Bir maden kanunu ile hem Artvin hem de ülkemizin bütün doğal kaynakları yabancılara, maden tekellerine sunulmuştur. Bu maden yasası mutlaka değişmelidir. İktidardaki ve muhalefetteki milletvekillerimizden halk olarak talebimiz, maden yasasının değişmesi için daha çok çaba göstermeleridir. Unutmayın, yabancı şirketler madenlerimizle bizleri kalkındırmaz, tersine paraları kendileri alır ve çevre felaketlerini de bizlere bırakırlar" dedi.

Araştırmacı Yazar Avukat Mustafa Çınkı'nın konuşmasına müdahale eden AK Parti Milletvekili Ertekin Çolak, kürsüden siyasi mesajlar verilmemesi gerektiğini, kendisinin de AK Parti Milletvekili olarak madene hayır mitingine katıldığını söyledi. Milletvekili Ertekin Çolak, "Konunun özüne dönün, konuyu saptırmayın. Yoksa bu miting bozulur ve bunun sorumlusu siz olursunuz" diye konuştu.

CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu da konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla bir komisyon kurulduğunu, Artvin 'e gelerek yerinde inceleme yapacaklarını söyledi. Arifağaoğlu, "Parti olarak doğal kaynakların işletilmesine karşı değiliz, ancak Artvin'in suyunun kirletilmesine, ağaçlarının kesilmesine, coğrafyasının bozulup, heyelanların oluşturulmasına karşıyız" dedi.

Öte yandan, vatandaşlar, eğer doğaya zarar vermeyecekse ve ülkeye katkısı olacaksa madenin çıkarılmasında yarar olduğunu düşündüklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?