19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Çoruh Nehri’nde tehlike çanları!

ÇORUH NEHRİ’NDE SU SEVİYESİNİN YÜKSELMESİ TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI

Artvin’de karların erimesi ve etkili yağış nedeniyle Çoruh Nehri’nin su seviyesi yükselirken, Çoruh Nehri üzerindeki Borçka ve Muratlı Barajları’nın kapakları açıldı. Gürcistan ise sel tehdidine karşı uyarıldı.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, beraberindeki idare amirleri ile birlikte Çoruh Vadisi’nde, Borçka ile Muratlı Barajı gövdesi ve göletinde incelemelerde bulundu. Vali Yemlihalıoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, baraj su kodunun yükselmesi ile birlikte Gürcistan’a uyarı mektubu gönderdiklerini söyledi. Sağanak yağışlarla birlikte bir takım sorunlar yaşadıklarını kaydeden Vali Yemlihalıoğlu “Yağışların artması sonucunda Gürcistan devletine yazı yazarak uyarıda bulunduk. Baraj kapaklarımızı açacağımızı Borçka ve Muratlı Barajımızın 2 kapağında açık olduğunu bildirdik” dedi.

Yusufeli ve Artvin-Erzurum yolunun yağan yağışlardan dolayı Çoruh’un debisinin yükselmesinden dolayı ulaşıma geçici olarak kapatmak zorunda kaldıklarını de söyleyen Vali Yemlihalıoğlu, yolların ulaşıma açılması için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

ÇORUH NEHRİ’NDE SU SEVİYESİNİN YÜKSELMESİ TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI
ÇORUH NEHRİ’NDE SU SEVİYESİNİN YÜKSELMESİ TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 10:22:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 12:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?