19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Devlet Hastanesi EQAS belgesini aldı

Artvin Devlet Hastanesi Laboratuvar Kliniği, dünya standartlarında labovatuar özellikleri taşıyan hastanelere verilen External Kalite Kontrol Programı (EQAS) belgesini aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Artvin Devlet Hastanesi Klinik Biyokimya Laboratuvarı Uzmanı Cemal Tayer, hastanede dünya standartlarının yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, biyokimyada uluslararası kaliteyi yakaladıklarını söyledi. Personelin iyi bir eğitimden geçirildiğini ifade eden Tayer, "Eğitimin ardından uluslararası kalite kontrol belgesini almak için başvurduk ve EQAS belgesini almayı başardık" dedi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Hamidullah Yasevi ise gelişen teknolojiye ayak uydururken bir yandan da hastanenin fiziki yapısını büyüterek son 2 yılda önemli yatırımları yapıldığını kaydetti. Hastanenin tepeden tırnağa elden geçirildiğini belirten Başhekim Yasevi, "Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu hekim seçme özgürlüğü uygulamasına, poliklinik alt yapısı tamamlanınca geçilecek. Biz bütün hazırlığımızı tamamladık, her hekim kendi odasında poliklinik hizmeti verecek. Hastane hem fiziki yapısı, hem de teknoloji yönünden Avrupa standartlarına uygun hale getirildi. Poliklinik hizmetlerinde hastalar elektronik sistem sırasına göre muayeneye alınıyor. Bunun yanında laboratuvarlarımızda son derece mükemmel bir kaliteyle hizmet verilecek. Ek binamızın bitirilmesi halinde çok daha rahat ortamda sağlık hizmeti sunulacak" diye konuştu.

artvin
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 12:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?