28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Devlet Hastanesi'nde doktor sorunu

Artvin'in Borçka İlçesi Çoruh Devlet Hastanesi'nde doktorların arka arkaya izin ve rapor alarak hastaneyi terk etmeleri hastaları zor durumda bıraktı. 

Yedi uzman ve 4 pratisyen hekimin bulunduğu Çoruh Devlet Hastanesi'nde çocuk ve doğum doktoru ile 1 pratisyen hekimin dışında doktor kalmadı. Doktorların hepsinin aynı dönemde izin ve rapor alarak hastaneden ayrılmaları ise en çok hastaneye gelen hastaları zor durumda bıraktı. Çeşitli şikayetlerle hastaneye gelen vatandaşlar, koridorlarda saatlerce doktor bekledi. Hastane koridorlarında doktor bekleyen hastalar, doktorların gelmeyeceğini öğrenince, hastane müdürüne çıkarak durum hakkında bilgi almak istedi. 

Bu arada, kolu kırılan Zekiya Taş isimli kadına ilk müdahaleyi ise iznini yarıda kesen ortopedi uzmanı Opr. Dr. Sinan Özlük yaptı.
Çoruh Devlet Hastanesi'nde yaşanan bütün bu olumsuzluklara bir de asansör krizi eklendi. Arızalanan asansörün içerisinde bir süre mahsur kalan bir bayan, uzun süre kurtarılmayı bekledi. Yaşanan gerginlikler sebebiyle hastaneye gelen Kaymakam Ogün Bahadır, Hastane Müdürü İdris Kaynar'dan bilgi aldı. Kaymakam, Bahadır, görüşmeyle ilgili açıklama yapmadı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 12:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?